Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Januártól nagyobb biztonságban lehet a dolgozók bére

Vágólapra másolva!
A jövő év elejétől négy törvény módosulhat annak érdekében, hogy a munkavállalók bére nagyobb biztonságban legyen. Változna a bérgarancia-alapról, a munkaügyi ellenőrzésről, valamint az illetékekről, szóló törvény, de a jövő év elején lépne hatályba a csődtörvény korábbi módosításával elfogadott szabály is - értesült a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

2007. január elsejétől változhat a bérgarancia-alapról szóló törvény, amely arról rendelkezik, hogy a felszámolás alatt álló vállalkozások visszatérítendő támogatást kérhetnek a dolgozóikkal szemben fennálló tartozás megelőlegezésére.

A lap úgy tudja, módosul a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény is. A felszámolási eljárás során a munkáltatói jogok gyakorlására jogosult felszámolót is ellenőrizhetik a felügyelők, például, hogy a bérgarancia-alapból kifizették-e határidőre a béreket. Az illetékekről szóló törvény tárgyi illetékmentességet érintő szabályai is változhatnak. 2007. január 1-jén lépne hatályba emellett az a csődtörvény korábbi módosításával elfogadott szabály, miszerint a zálogjogosultak a zálogtárgy értékének 100 százalékáig kielégítést nyerhetnek a zálogtárgyból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről