Élet a lottóötös után: a többség továbbra is dolgozna

Vágólapra másolva!
A közelmúltban angliai Tesco-dolgozók nyertek százmilliókat a lottón, ám úgy döntöttek, nem hagyják ott munkaadójukat. Körkérdésünkben magyar aktív munkavállalókat arról faggattunk: mit tennének, ha ölükbe hullana a lottóötös?
Vágólapra másolva!

Orsolya (25) bő fél éve dolgozik ingatlanértékesítőként. Elmondása szerint elégedett jelenlegi helyzetével és szereti munkáját, mert sok új ismeretségre tesz szert általa. Orsolya akkor sem tenné le a lantot, ha nagyobb pénznyeremény állna a házhoz. "Egészen biztos, hogy akkor is tovább dolgoznék, ha nyernék a lottón. A nyeremény egy részén saját lakást vásárolnék, a többi pénzt pedig ingatlanbefektetésekre fordítanám"- vázolja terveit a lány.

A kommunikációs szakember utazna és ingatlanba fektetné a nyereményt

Katalin (34) jelenleg kommunikációs munkatársként dolgozik, ám ő se hagyná maga mögött az irodát, ha megütné a főnyereményt. "Tevékeny típus vagyok, jól érzem magam a munkakörömben, igénylem a nyüzsgést, így elképzelhetetlennek tartanám, hogy ne dolgozzam többé" - teszi hozzá. Katalin azt is elárulta: nagyon szeret utazni, így a nyeremény egy részét dél-amerikai túrázásra és világ körüli útra fordítaná. A többi pénzt ő is ingatlanokra költené. "Ez az egyik legjobb befektetési forma" -indokolja választását.

Arany ékszereket és új lakást venne a könyvelő

A könyvelőként dolgozó Mária úgy nyilatkozott: szereti a munkáját és az állandóan változó jogszabályok nyomon követése miatt cseppet sem unalmas a munkaköre. Ám ha megnyerné a lottóötöst, azonnal hátat fordítana a számsorok világának. "Egy napot sem dolgoznék többé. A nyeremény egy részét aranyékszerbe fektetném és biztos, hogy új lakást vásárolnánk. A mostanit ugyanis kinőtte a család"- teszi hozzá magyarázatképpen.

A banki ügyintéző hiteleit törlesztené a pénzből

A banki ügyintőzőként dolgozó Péter (25) úgy látja: egy esetleges lottóötös ellenére sem hagyná abba a munkát. "Valószínűleg milliomosként is dolgoznék valamit, nem tudom elképzelni, hogy egész nap munka nélkül kelljen tengetni az időt, de lehet, hogy munkahelyet váltanék" -mondja. Péter a nyereményéből törlesztőrészleteit finanszírozná, de úgy érzi: fogalma sincs, mit kezdene egy százmilliós nagyságrendű pénznyereménnyel.