Sokba kerülnek az elhízott munkatársak

Vágólapra másolva!
Az amerikai cégek úgy döntöttek: megpróbálják megakadályozni munkatársaik elhízását, ugyanis az utóbbi időben egyre több adat látott napvilágot az elhízás - illetve az arra visszavezethető egészségügyi problémák - pénzügyi hatásaival kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A washingtoni kormányzat becslése szerint az ország munkaadóinak évente több mint 13 milliárd dollárba kerülnek az elhízással összefüggő egészség-, élet- és rokkantsági biztosítási kifizetések, illetve a betegszabadságok. Tanácsadó cégek kiszámították, hogy minden, a dolgozók egészségének javítására költött dollár háromszorosan térül meg a javuló termelékenység és a csökkenő egészségügyi kiadások révén - írja a Világgazdaság.

A cégek a kollégák súlygyarapodásának megakadályozása érdekében elkezdték gyors ütemben emelni a munkahelyi étkezdék és ételárusító automaták a zsír- és kalóriaszegény ételek kínálatát, és sok helyütt a cégvezetés szubvencionálja az egészséges ételek árát, így azok sokkal olcsóbbak a hamburgernél, a sült krumplinál vagy a pizzánál. Másutt rendszeres sportolásra ösztönzik az alkalmazottakat ingyenes fitneszbérletekkel, wellnessprogramokkal - írja a lap.