Extrém kirúgások: féltékenység, megnőtt mellek, internetes napló

Vágólapra másolva!
Internetes naplóban szapulni a főnököt, flörtölni a vezető feleségével, balerinaként kinőni a fellépőruhát, pilótaként átlépni a súlyhatárt? Mindezek munkavállalókkal estek meg az utóbbi időben. Ami közös bennük: mindegyikért kirúgás járt. Megtörtént eseteket gyűjtöttünk össze.
Vágólapra másolva!

Egy Párizsban működő angol vállalat titkárnőjét internetes naplója miatt bocsátották el állásából. A dolgozó blogba foglalta párizsi élményeit, szerelmeit, írt munkatársairól, főnökéről, akinek vezetési stílusáról becsmérlően nyilatkozott.

Blogírás a főnökről munkaidőben

A hölgy álnevet használt, nem nevezte meg sem a céget, sem a benne dolgozókat. Ennek ellenére elbocsátották. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a naplót munkaidőben írta. Mint arról a lapok beszámoltak, hasonló sorsa jutott egy könyvesbolt alkalmazottja is, aki szatirikus blogjában szerepeltette főnökét és ezzel ártott az üzletember jó hírének.

Megnőtt mellek, kicsi fellépőruha

A súly/méret szintén problémaként merült fel az utóbbi időben. Egy baletttáncost például azért bocsátottak el az Egyesült Államokban, mert megnőtt a melle. A musical-balerina munkahelyi baleset miatt betegállományba kényszerült - megsérült egy lábujja, mert leejtette az egyik férfi táncos. Mire újra munkába állhatott, nemcsak lábujja gyógyult meg, kebelmérete is megváltozott: egy számmal, C-ről D-re nőtt. Alakja viszont a régi maradt. Mivel nem passzolt rá kellően mellben fellépő ruhája, munkáltatója menesztette. A hölgy egyébként pert indított volt munkaadója ellen, és 100 millió dollárt követel tőle.

Pilótaként nem lehet ész nélkül enni

Bírósághoz fordult az a pilótanő is, akit túlsúlya miatt rúgott ki az Indiai Légierő. A 32 éves Prerana Csaturvedi 1995-ben kezdte meg szolgálatát helikopterpilótaként. Belépésekor 70 kilogrammot nyomott, néhány év alatt azonban 79 kilóra hízott. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy a légierő túlsúlya miatt a munkára alkalmatlannak találja, és elbocsássa állásából.

A fizikai megjelenés - főleg a nőknél - Indiában különösen fontos. Az ország vezető légitársasága például bejelentette, hogy már a kissé dundi légikísérő hölgyeket is meneszti.