Pénz és szakmai kihívás miatt váltanának az informatikusok

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban dolgozó informatikusok többsége stresszes életet él. Kétharmaduk elégedetlen a jelenlegi helyzetével: magasabb fizetés reményében most is új állás után kutat. A hazai szakemberek ugyanakkor a kereseti lista élmezőnyéhez tartoznak.
Vágólapra másolva!

A Computing Technology Industry Association 1000 IT-s közreműködésével készült felméréséből arra derült fény: közel kétharmaduk - 58 százalékuk - stresszes életet él és jelenleg is lázasan kutat új munkahelye után.

Magasabb fizetés reményében bújják az álláshirdetéseket

A kutatásban megszólaló IT-sek közül ötből egy úgy nyilatkozott: azért szeretne új állást, mert a jelenlegi pozíciója túlzott igénybevételt jelent. Az IT-sek háromnegyede bevallotta: elsősorban a magasabb fizetés reményében böngészik az internetes szakportálok hirdetéseit.

Új kihívás miatt változtatnának állást

Az IT-sek munkahely-váltási szándékát nem csak a magasabb fizetés lehetősége motiválja. Kétharmaduk azt tapasztalta: már nincs a számukra előrelépési lehetőség, míg 58 százalékuk új szakmai kihívásokra vágyik. Szintén kétharmaduk azért érzi időszerűnek a váltást, mert három éve, vagy még régebben dolgozik jelenlegi munkahelyén.

Amerikában panaszkodnak, itthon a legkeresettebbek között vannak

Míg az Egyesült Államokban dolgozó IT-s szakemberek fizetésük miatt panaszkodnak, Magyarországon jelenleg az álláspiac sztárjai között tartják őket számon, ami az IT-s bérekben is megmutatkozik. Egy-két éves munkatapasztalattal rendelkező, angolul jól tudó programozók hozzávetőleg bruttó 350 ezer forintot fizetéssel számolhatnak. Ám a keresett területeken, néhány éves munkatapasztalattal dolgozók bére a bruttó 700 ezer forintot is elérheti.