Szex hármasban? - milliós kártérítés egy kelet-európai pincérnőnek

Vágólapra másolva!
Egy Skóciában dolgozó lengyel egyetemistának 8 ezer font (3,2 millió forint) kártérítést ítélt meg a helyi munkaügyi bíróság.  A testület bizonyítva látta, hogy a pincérként idénymunkát végző lánynak egykori vendéglátós főnöke folyamatosan szexuális ajánlatokat tett, fogdosta, pénzt ajánlott az aktusért. Végül azért rúgta ki, mert nem állt kötélnek. Az eset nem egyedi jelenség, csak kevesen merik a pert megkockáztatni.
Vágólapra másolva!

Sylvia Wasilewska tavaly júniusban érkezett a szigetországba. Pincérként a jogi tanulmányai folytatásához szeretett volna pénzt gyűjteni. Végül 8 ezer fonttal távozott, de a pénzhez vezető utat másképp képzelte el.

200 fontot ajánlott egy aktusért

A 24 éves lengyel lány egy olasz étteremtulajdonoshoz szegődött, aki nem jelentette be őt hivatalosan, társadalombiztosítási jűárulékot sem fizetett utána. A férfi az első naptól kezdve szexuális ajánlatokkal zaklatta a lányt. 150 fontot ajánlott neki egy aktusért, amit később 200 fontra emelt. Sőt, szexet szeretett volna hármasban egy másik hölgy bevonásával.

Magnóra vette a beszélgetéseket

Sylvia -látva az egyre kilátástalanabb helyzetet- elhatározta, bizonyítékokat gyűjt és feljelentést tesz a rendőrségen. Utóbbi nem volt kockázatmentes, ugyanis illegálisan vállalt munkát a szigeteken. Végül táskájában magnót rejtett el, és több beszélgetést is felvett. Az étteremből végül főnöke kirúgta, mert nem állt kötélnek. A lány ezután ment el a felvételekkel a hatósághoz.

Az ítélet jelzés a kelet-európai fiataloknak

Az Edinburgh-i munkaügyi bíróság tárgyalta az ügyet és a magnófelvételek alapján megalapozottnak látta a szexuális zaklatást, és a szexuális diszkrimináció miatti elbocsátást, így 8 ezer fontra bírságolta az olasz munkáltatót.
"Az olasz tulajdonos csak kelet-európai lányokat vett fel. Úgy gondolta, velük bármit megtehet. Ez a győzelem jelzés mindenkinek, különösen az itt dolgozó kelet-európai lányoknak, hogy ne toleráljuk az ilyen viselkedést" - mondta Sylvia az ítélethirdetés után felszabadultan. Hozzátette, sok hasonló cipőben járó lányt ismer, aki eddig nem mert feljelentést tenni.