Vágólapra másolva!
E-mailezzünk és megmondom, ki vagy. Angliai kutatók szerint az elektronikus levelezési szokások a temperamentumon kívül a munkastílusról és a személyiség egyéb részeiről is árulkodnak. A spameket tárolók otthon is szemetelnek, míg a tele postafiókok gazdái zűrösen intézik az ügyeiket.   
Vágólapra másolva!

A ritkán ürített, többnyire zsúfolásig tömött e-mailes postaláda arról tanúskodik: tulajdonosa a mindennapi életben is zűrzavarosan intézi a dolgait - összegezte megfigyeléseit Dave Greenfiled, a west hartford-i Internetes Viselkedés Kutató Centrum alapítója.

Tele levelesládával: nem tudnak nemet mondani

A pszichológusszakértő szerint az ilyen ember élete tele lehet még befejezetlen üzleti ügyekkel. Nancy Flynn, az ePolicy ügyvezető igazgatója szerint a kaotikus mailboxok tulajdonosai abba a csoportba tartoznak, akik képtelenek nemet mondani a munkahelyen.

10 percente e-mailezők: nem vesznek el a részletekben

Ám a levelesládáját 10 percenként mániákusan ürítő és ellenőrző munkavállalókról azt feltételezi a pszichológus: bár gyorsak, de gyakran mulasztanak el ígéretes lehetőségeket, mindemellett nem vesznek bele az apró részletekbe.

A türelmesek minden e-mailre válaszolnak

Az életük más területein udvarias, türelmes emberek a kellemetlenkedő leveleket is sokkal empatikusabban kezelik. A szívélyes emberek ugyanakkor kényszert éreznek arra, hogy minden egyes küldeményt megválaszoljanak.

A spamkedvelők sokat szemetelnek?

Az "e-mail-kutatók" arról is meg vannak győződve: a kéretlen leveleket - közismert néven spameket - nem selejtezők konyhájukban is szemetet hagynak.
Bár mindenki különböző személyiség, az e-mailezési szokásokból az élet egyéb területeire is lehet következtetni - állítja a pszichológus.

Takács Gabriella