Az angolok karrier, az amerikaiak pénz miatt váltanak munkahelyet

Vágólapra másolva!
A munkavállalók fele az előrelépés reményében vált munkahelyet. Az amerikaiak és a japánok a pénz, az angolok a karrierépítés, a szakmai tapasztalatszerzés miatt változtatnak szívesen állást - derült ki a Robert Walters közvélemény-kutató intézet  3170 fő körében végzett felméréséből.             
Vágólapra másolva!

Az angolok állásváltoztatásában legkevésbé játszanak szerepet a személyes konfliktusok. A britek mindössze 11 százaléka változtat munkahelyet kollégáival való rossz kapcsolata miatt. A belgák 40, míg a hollandok 26 százaléka hajlamosabb a munkatársak miatti állásváltoztatásra. A németalföldiek a főnöki konfliktusok miatt intenek búcsút a munkáltatónak.

Az angolokat a szakmai fejlődés sarkallja változtatásra

Az angolok 14 százaléka földrajzi okokból voksol a munkahelyváltásra. Az előléptetés, a szakmai tapasztalatszerzés és a munkahely rendkívül fontos a számukra. Ám a pénz nem minden: alig 11 százalékukat csábítja új munkakörbe a magasabb kereseti lehetőség.

Amerikaiak, dél-afrikaiak, japánok: pénz miatt váltanak munkahelyet

Amerikában és Dél-Afrikában a magasabb kereseti lehetőség a vezető ok a munkahelyváltásban. Ezzel szemben az európai munkavállalók kevésbé szívesen változtatnak munkahelyet pusztán anyagi előnyök, juttatások miatt.
A több pénz a távol-keleti munkavállalókat is motiválja. A felmérés szerint a japánok 25 százaléka egy percig sem gondolkodna, ha több fizetéssel kínálnának neki új munkát.