A vállalatok fele hibázik a vezetők előléptetésekor

Vágólapra másolva!
A vállalatok csaknem fele legalább öt hibát elkövet a menedzserek alkalmazásakor és előléptetésekor. A cégek kevés figyelmet szentelnek továbbképzésekre és a jelöltek morális magatartását sem tesztelik kellő mélységgel - derül ki a Right Management Consultants kutatásából.
Vágólapra másolva!

A megkérdezett vállalatok mintegy 43 százaléka nem megfelelő módon határozza meg és értékeli a sikeres megvalósítás érdekében nélkülözhetetlen szabályokat. A vizsgálatban részt vevő cégek, szervezetek nagy részéről kiderült: nem szentel kellő figyelmet az ígéretes munkatársak készségfejlesztésére. A megkérdezettek 41 százalékánál kevés a jó képességű, hatékonyan dolgozó kollégákat karban tartó mentori támogatás, felkészítő- és tréningprogram.

Figyelmen kívül hagyják a csapatépítő készséget

Az RMC kutatása szerint a cégek csaknem harmada, 29 százaléka túlságosan szubjektív kritériumrendszer és megbízhatatlan kiválasztási módszerekkel dönt a menedzserek alkalmazásáról, előléptetéséről, a jelölt csapatépítő készségét és morális adottságait gyakran figyelmen kívül hagyják.

A rossz személyi döntés csökkenő termelékenységhez vezet

A vállalatok egyötöde akkor is hibázik, amikor nem szentel kellő figyelmet a céges körökön kívül esőkre. A felmérés arra a következtetésre jutott: az elhibázott felvételi eljárások, előléptetési döntések következménye a csökkenő produktivitás és az egyre alacsonyabb munkamorál.