Ronaldinho Beckham előtt, eurómilliók a topon

Vágólapra másolva!
A ma kezdődő futball világbajnokság sztárjai közül a brazil Ronaldinho 23 millió eurós (6 milliárd forintos) éves fizetésével a világ legtöbbet kereső futballistája. Őt követi két Real Madrid-sztár, Beckham és Ronaldo, majd a manchesteri Rooney. Az edzők listáját Mourinho, az angol Chelsea mestere vezeti 10,9 millió euróval. A legjobban fizetett szövetségi kapitány a svéd Eriksson, az angol nemzeti tizenegy mestere. Legalábbis egy tekintélyes francia futball szaklap közelmúltban publikált listája szerint.
Vágólapra másolva!

A France Football francia szaklap a közelmúltban publikálta becslések alapján készített listáját a világ legjobban fizetett labdarúgóiról.

Spanyolország és Anglia: itt keresik a legtöbbet

Amint a listából kitűnik, az első helyeken spanyol élcsapatok szupersztárjai állnak, az első húszban viszont a legtöbben (kilencen) Angliában keresik kenyerüket. A lista élén 23 millió euróval (mintegy 6 milliárd forinttal) a brazil Ronaldinho áll, aki 9 milliót klubjától, 14 milliót pedig különböző szponzori szerződésekből keres.

Beckham, Ronaldinho: a kereset nagyobb része reklámokból

Érdekesség, hogy 2006-ra a Barcelona Arany-labdás sztárja megelőzte a Real Madridban játszó és a korábbi években az első helyen álló David Beckhamet. Az angol klasszis éves jövedelmét 18 millió euróra (4,7 milliárd forint) becsülik, amiből 6,4 millió a fizetés, 11 millió pedig a reklámszerződésekből befolyó pénz. Beckhammel ugyanabban a fizetési kategóriában szerepel Ronaldo, szintén a Real Madrid játékosa, aki azért szorult klubtársa mögé, mert szponzoraitól kicsit kevesebbet kap ("csak" 11 millió eurót), így 17,4 millió eurós (4,6 milliárd forintos) éves bevétellel számolhat.

Chelsea, Arsenal, Liverpool: itt (is) jó sztárnak lenni

A húszas lista középmezőnyében ott hemzsegnek az angol topcsapatok sztárjai. A Manchester United reménysége, Wayne Rooney a negyedik 16,1 millióval, a 8-11. hely között pedig Frank Lampard (Chelsea, 9,8), Thierry Henry (Arsenal, 9,8), John Terry (Chelsea, 9,7), Steven Gerrard (Liverpool, 9,2) következik.