Feltérképezik a közigazgatásban dolgozók ismereteit

Vágólapra másolva!
Átfogó felmérés készül a közigazgatásban dolgozók szaktudásáról, kompetenciájáról, iskolai végzettségéről. A tervek között szerepel az igazgatás átláthatóbbá tétele, a továbbképzési rendszer fejlesztése, illetve a teljesítmények mérésének összekapcsolása a javadalmazással - írja a Világgazdaság. 
Vágólapra másolva!

Lévai Zoltán, a munkaügyi tárca főosztályvezetője az Országos Humánpolitikai Konferencián arról beszélt, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) külső szakértők bevonásával már elkészítette a közigazgatási tudástár koncepciójának műhelymunka-szintű változatát, ám ilyen témával más tárcák is foglalkoztak anélkül, hogy a MeH terveiről tudtak volna.

A II. Nemzeti Fejlesztési Terven belül készült, az igazgatás korszerűsítését célzó operatív programból kiderült, a közigazgatás humánpolitikájának átalakításához várhatóan 78 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Az igazgatás korszerűsítését célzó operatív programban egyébként az is szerepel, hogy átláthatóbbá teszik a vezetővé válást a közigazgatásban, komoly továbbképzési rendszert fejlesztenek, illetve összekapcsolják a teljesítmények mérését a javadalmazással.