Egyre több álláshely az angol online médiában

Vágólapra másolva!
Számtalan lehetőség áll az internetes publikálást választó angol sajtómunkások előtt - áll az AOL (Association of Online Publishers - Online Publicisták Társasága) 2006-os felmérésében. A kutatásból kiderült: csaknem 20 százalékkal több brit sajtómunkás vágyik az online médiába, mint egy évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A társaság 2006-os felmérése arra is fényt derített: a náluk regisztrált tagság 75 százaléka komoly érdeklődést mutat az online médiában fellelhető, új munkalehetőségek iránt, szemben az egy évvel ezelőtti eredményekkel, amikor csupán a megkérdezettek 58 százaléka vélekedett ugyanígy.

A szerkesztői és értékesítői pozíciókat a legnehezebb betölteni

A szakértők úgy vélik: az ágazat ugyan gyorsan növekszik, de még mindig problémát okoz, hogy hiány van a területen gyakorlattal rendelkező szakemberekből.
Az AOP kutatásából az is kiderült: az online médiumok szerkesztői és értékesítői pozícióit a legnehezebb megfelelő jelentkezőkkel betölteni. A brit online médiumok egyébként tavaly április óta csaknem 429 álláshellyel bővültek- áll a Journalism angol szakportál írásában.