Családbarát munkahelyeket díjaztak

Vágólapra másolva!
Idén hetedik alkalommal adták át az Ifjúsági Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium és a Foglalkoztatási Hivatal közös elismerését, melyben azokat a munkaadókat díjazták, akik különböző intézkedésekkel segítik dolgozóikat a munka és a család összhangjának megteremtésében.
Vágólapra másolva!

Az 1600 főt foglalkoztató Alcoa-Köfém többek között azzal érdemelte ki az első helyezést a nagyvállalati kategóriában: alkalmazottaik számára pszichológiai tanácsadással szolgálnak családi vagy magánéleti problémák esetén. Ebben az osztályban holtversenyben szintén első lett a Masterfoods Magyarország Kft. A főleg élelmiszerekre, állateledel-gyártásra szakosodott cég a vállalati hatékonyság érdekében a kreatív ötletekkel előrukkoló dolgozóit utazással honorálja.

Védik a gyesen levőket

A középvállalat kategória nyertese a Gfk Hungária Piackutató Kft. lett, amelyet családbarát bánásmódja miatt részesítették elismerésben. A cég a gyesen lévők otthoni munkavállalása mellett a szülési szabadságról visszatérő alkalmazottak számára is garantálja a további foglalkoztatást.

A kisvállalaltok közötta a budapesti Hacona Csomagolástechnológia Kft, a költségvetési, nonprofit szervezetek kategóriájában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház nyerte el a "Családbarát munkahely - 2006" címet. A pályázaton az M.E. Trial Masters Kft., Lukács&Tamás Autókereskedelmi és Szolgáltató Kft., Pata József Gépipari Kft., a DM Drogerie Markt Kft., az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt., valamint a szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény teljesítményét is díjazták -áll a Nol.hu hírében.