Egyre többen szenvednek a munkahelyi stressztől

Vágólapra másolva!
Hétévente megkétszereződik a munkahelyi stressztől szenvedők száma - állítják a Semmelweis Egyetem kutatói napokban megjelent tanulmánykötetükben. Az elismerés hiánya, az elbocsátástól való félelem növeli a szív- és érrendszeri halálozás kockázatát. A kutatás érdekessége: a vallásos emberek 42 százalékkal kevesebb időt töltenek táppénzen.
Vágólapra másolva!

A magatartás-kutatók 1988-ban kezdték vizsgálni a teljes magyar népesség szociológiai, pszichológiai és egészségügyi jellemzőit, egyebek mellett a munkavállalók életminőségét.

A kutatás egyebek mellett rámutat: Magyarországon hétévente megkétszereződik a munkahelyi stressztől erősen szenvedők száma, ráadásul az adatok szerint az ilyen munkakörülmények között dolgozók gyakrabban is betegszenek meg.

A tanulmány emellett megállapítja, hogy a főnöki dicséret, a jutalmazás hiánya nagyobb arányban növeli a szív- és érrendszeri halálozás kockázatát, mint az elbocsátástól való félelem.

Az eredmények szerint a vallásos emberek könnyebben birkóznak meg a nehezebb élethelyzetekkel, 42 százalékkal kevesebb idő töltenek táppénzen- írja a Népszabadság online.