Pályázat a dolgozó nők segítésére

Vágólapra másolva!
A rugalmasabb munkaszervezés és családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázatot hirdetett az ESZA Kht. - adta hírül a Piac és Profit online.
Vágólapra másolva!

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Humánerőforrás-fejlesztés Operatív Programjának Irányító Hatósága és az ESZA Kht. közös pályázatának célja, hogy a családbarát munkahelyek mind elterjedtebben legyenek hazánkban is.
A pályázatra vállalkozások, költségvetési szervek és non-profit szervezetek jelentkezhetnek. A pályázat keretében odaítélhető támogatás formája szakértői tanácsadás/szolgáltatás., vagyis a nyertes nem részesül közvetlen pénzbeli támogatásban, hanem jogosulttá válik az előzetesen kiválasztott szakértő konzorcium tanácsait igénybe venni.

A HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztés Operatív Program) 1.3.2.-es jelű pályázata azért került meghirdetésre, mert a nők munkaerő-piaci helyzete több ponton különbözik az Európai Unió fejlettebb tagállamaitól. Míg az EU-ban átlagosan a nők egyharmada részmunkaidőben foglalkoztatott, addig ez az arány Magyarországon 5-6 százalék.
A statisztikai adatok emellett azt mutatják, hogy a családi és munkahelyi kötelezettségek összeegyeztetése hazánkban komoly akadályokba ütközik, és munkába álláskor a kisgyerkemekes, vagy éppen gyes-ről / gyed-ről visszatérő anyák komoly hátrányt szenvednek.