Céges e-mailek az ünnepekben: sok angol nem tud ellenállni

Vágólapra másolva!
A londoniak fele a karácsonyi ünnepek alatt sem felejti el a számítógépet és szakít időt arra, hogy megnézze céges levelezését. A nemek közül a férfiak tudnak kevésbé ellenállni a computer és a világháló vonzásának.
Vágólapra másolva!

A Fujitsu Siemens Computers elemzése szerint a szigetországban élők és dolgozók közül 11,5 millióan fognak az ünnepek alatt is időt szánni arra, hogy a munkahelyi történéseket figyelemmel kövessék, elsősorban azáltal, hogy otthonról is folytatják a céges levelezést, írja a Piac és Profit Online.

A férfiak leterheltebbek lesznek karácsonykor: az erősebb nemhez tartozó angolok 48 százaléka, a nők 33 százaléka fog a céges ügyekkel foglalkozni az év utolsó napjain is, saját bevallása szerint. A londoniak a leginkább net- és email-függőek, több mint a megkérdezettek fele fog karácsony három napja alatt is belefolyni a céges levelezésbe.

"24/7" órás társadalom

A számításokat közel ezer fős minta lekérdezése alapján végezték a Fujitsu Siemens Computers szakemberei. A felmérés készítői "24/7 órás társadalomnak" nevezték el a mai viszonyokat, hiszen heti hét nap, huszonnégy órában kell késznek lennünk arra, hogy utolérnek a munkahelyi feladatok és problémák. Mint a felmérés mutatja, az elvárások nem csökkennek az év legjelentősebb ünnepi időszakában sem.