Egy professzor szerint, aki Taylor Swift rajongó, az valójában rasszista

Kansas City Chiefs, NFL, Travis Kelce, Taylor Swift
BALTIMORE, MARYLAND - JANUARY 28: Travis Kelce #87 of the Kansas City Chiefs (L) celebrates with Taylor Swift after defeating the Baltimore Ravens in the AFC Championship Game at M&T Bank Stadium on January 28, 2024 in Baltimore, Maryland. Patrick Smith/Getty Images/AFP (Photo by Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei Super Bowl győztese a Kansas City Chiefs volt, amit egy progresszív professzor a fehér felsőbbrendűség újabb bizonyítékaként ítélt meg és egyenesen arra a következtetésre jutott, hogy aki Taylor Swift rajongó, az már rasszista is.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetek bulvárhíreit vezeti Taylor Swift és Travis Michael Kelce, a Kansas City Chiefs egyik játékosának párkapcsolata. Az idei Super Bowl pedig a Chiefs győzelmével zárult, a Los Angeles-i Cal State University „pánafrikai tanulmányok” professzora pedig a megszokott baloldali-progresszív tolerancia jegyében a győzelmet a fehér felsőbbrendűség egy újabb példájaként ítélte meg, sőt, ennél tovább is ment: az X-en azt fejtegeti, hogy szerinte 

Taylor Swift rajongónak lenni azt jelenti, hogy az illető rasszista. 

Melina Abdullah professzor, valódi nevén Melina Rachel Reimann az X-en fejtegette az esetről véleményét és a Chiefs Super Bowl 58-as győzelmét ezzel rasszista összeesküvés-elméletté változtatta.

Miután a bajnoki meccs véget ért Las Vegasban, először ezt írta: 

Miért érzem úgy, hogy ez valami jobboldali, fehér felsőbbrendű összeesküvés volt?!?! Fúúúúú!!!!”

A professzor az X profilján nem csinál titkot a világnézetéből, a bio-jában így ír magáról: „a pánafrikai tanulmányok professzora a Cal State LA-ban, a #BlackLivesMatter szervezője, pánafrikanista, hip-hop tudós, Isten lánya, nőpárti, igazmondó, mama."

A „pánafrikanista” professzor valójában a kaliforniai Oaklandben született, nem Afrikában. Talán nem meglepő, hogy apja, John Reimann magát trockista kommunistának és szakszervezeti gengszternek nevezi. Még a nagyapja is tagja volt a németországi kommunista pártnak. És igen, ez azt is jelenti, hogy a pánafrikanista professzor apja fehér. 

A professzor azonban nem engedi, hogy ezek a tények összezavarják, ő kiáll azon gondolata mellett, amely szerint, „minden rasszista”. Hogy hogyan lehet minden is rasszista, azt nem tudjuk, logikát nem érdemes keresni ebben a felvetésben, mindenesetre Melina-t nem is zavarják a kritikák, az X platformján tovább védi világnézetét: 

Az emberek azt hiszik, hogy támadásnak érzem azokat a kérdéseket, hogy miért gondolom, hogy minden rasszista… Nem vagyok megsértődve. Gyakorlatilag minden rasszista.” 

Ebből a meggyőződésből mondjuk érhető, hogy könnyen eljut Taylor Swifthez is. 

A Black Lives Matter mozgalom egyik képviselőjeként korábban a rendőrség, kifejezetten a chicagói rendőrség ellen is fellépet, megosztásai szerint „soha nem hihetünk a rendőrségnek”, a „chicagói rendőrség a „rasszizmus és a brutalitás hosszú és mély történetéről híres” szerinte. Más posztjaiban a professzor az összes rendőrt „rabszolgafogóként” ábrázolta, és azt mondta a fekete amerikaiaknak, hogy „szó szerint célpont van a hátadon”, amelyet rasszista, gyilkos zsaruk tettek oda. 

Végül még is vádolja a konzervatív médiát, hogy erőszakot követtek el ellene, amiért be mertek számolni felháborító és gyűlölködő megjegyzéseiről.