Palesztinpárti álarcosok zavarták meg a zsidó fiatalok jótékonysági rendezvényét

zsido, palesztin, brit
Vágólapra másolva!
Káoszba fulladt London északnyugati részén egy zsidó ifjúsági csoport által népszerűsíteni kívánt jótékonysági akció. A zárt körű esemény színhelye kiszivárgott a közösségi médiában, mely nyomán harcias hangot megütő álarcosok próbálták zavart kelteni. Állítólag azért, mert az izraeli védelmi erők egyik brit-izraeli katonája, Levi Simon is a meghívott vendégelőadók között szerepelt.
Vágólapra másolva!

A hangosan fenyegetőző férfiak és a zsidó fiatalok csoportja csak a rendőrök megjelenése miatt nem csapott össze, így csupán verbális párbajt vívtak egymással.

A Boys Clubhouse által meghirdetett jótékonysági rendezvény célja egyébként az, hogy biztonságos környezetet teremtsen a válságban lévő, hátrányos helyzetű tizenéves zsidó fiúknak. A MailOnline felültén közzétett videón jól látható, hallható az egyre hevesebb szópárbaj, és az is, amint

egy fekete símaszkos férfi kiabálva „piszkos söpredéknek" nevezte a zsidókat.

A jótékonysági szervezet vezérigazgatója, Ari Leaman szerint Simont azért hívták meg, hogy „arra ösztönözze a fiatalokat, hogy mindig a lehető legjobb teljesítmény elérésére törekedjenek, és ennek az égvilágon semmi köze nincs a hadsereghez és a gázai harcokhoz".

A katona a közösségi médiában posztolt az eseményről, amit később széles körben megosztottak számos Izrael-ellenes csoporttal. Mr. Leaman szerint szinte minden palesztin csoport tudott az eseményről, és hozzátette, fiúk a jótékonysági szervezetnél már jól tudják, hogy ez manapság sajnos hozzátartozik az angliai zsidóság mindennapjaihoz.

A környékbeliek az izraeli The Jewish Chronicle-nak nyilatkozva arról beszéltek, hogy a jelenség rémisztő és elborzasztó.

– nyilatkozta a londoni városi rendőrsé szóvivője, hozzátette:

A rendőrség szerdán délután szerzett tudomást az eseményről, és hamar kiderült, hogy számos palesztin párti tüntetőről is odakészült. Szerencsére, az egyenruhások gyorsan a helyszínre értek, s ezzel megakadályozták a két tábor fizikai összecsapását, ezért nem voltak letartóztatások. A videofelvételek elemzése még tart, s csak azután derül ki, hogy történt-e bűncselekmény.