Vérfürdő Hollywoodban: több száz dolgozót bocsátanak el a gazdasági helyzet miatt

INDIANA JONES ET LE CADRAN DE LA DESTINEE - INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY (2023) movie cinema filmstill film still saga aventure adventure panoramic FILM
INDIANA JONES ET LE CADRAN DE LA DESTINEE INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY 2023 de James Mangold Harrison Ford. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney - Lucasfilm - Paramount Pictures - Amblin Entertainment saga; aventure; adventure (Photo by Walt Disney - Lucasfilm - Paramo / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
A CBS, a Paramount Pictures és a Showtime is érintett a leépítésekben.
Vágólapra másolva!

Január elején a Disney-nél, az NBCUniversalnál, az Amazon MGM Studiosnál és a Universal Music Groupnál is elbocsátásokra került sor.

Nehéz év áll Hollywood előtt: a reklámpiac továbbra is pang a Joe Biden elnök gazdaságpolitikájához köthető rossz fogyasztói hangulat miatt – az emberek visszafogottabban költekeznek, mivel az élelmiszer, az energia és más alapvető dolgok költségei továbbra is az egekben vannak.

A Paramount több száz ember elbocsátását tervezi, s ez gyakorlatilag minden részlegét érinti. Az elbocsátások a tervek szerint február 1-jén kezdődnek majd.

Tavaly a Paramount több tulajdonában álló műsorkészítő cégnél is leépítésekbe kezdett, az alkalmazottai 25 százalékától megvált.

A leépítés részeként még az MTV News-t is bezárta.

A Paramount esete egyedi, nemrégiben olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a David Ellison vezette Skydance Media – amely a Paramounttal közösen dolgozott a Top Gun: Maverick és a legújabb Mission: Impossible filmeken – felvásárolná a céget.

Meglátjuk mi lesz belőle!