A győzelem mellett dedikált könyvével is örömet szerzett Marco Rossi a székelyföldi szurkolóknak

marco rossi, dedikalas, konyv
Vágólapra másolva!
Kis híján 800 kilométer autózott Budapestre a vasárnapi Magyarország-Montenegró mérkőzés kedvéért Gruer László és fia, valamint régi barátjuk, Forgács Szabolcs. A 888-nak érdeklődésére elárulták, hogy egy ilyen meccsért, és egy ilyen látványos győzelemért akár kétszer ennyi utazást is vállaltak volna. Ráadásként, Marco Rossi is dedikálta nekik most megjelent könyvét. 
Vágólapra másolva!

Székelyföld és Budapest testvérek között is majd' hét órányi autóút, de máris azt tervezik, hogy a magyar labdarúgó-válogatott valamelyik németországi Európa-bajnoki meccsére is kimennek. Pedig aligha lesz könnyű jegyet szerezni. Márpedig terüknek ez a gyenge pontja, jönnének ők többször is a Puskás Arénába, de jegyet nagyon nehéz szerezni. Így a legtöbbször kénytelenek beérni a román bajnokságban szereplő „magyar" csapat, a Sepsi hazai meccseivel.

– mondta sokat sejtetető kacsintással az idősebbik Gruer. – Nem volt könnyű menet, de megérte. Még nem voltunk meccsen a Puskásban, már maga a stadion is lenyűgöző, hát még úgy, hogy szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátón. S hozzá a győzelem, pont annál a kapunál ültünk, ahol – elsősorban Szoboszlainak köszönhetően – a magyar gólok születtek.

Egy-egy dedikált Rossi-könyvvel gazdagodtak a székely szurkolók Forrás: Origo

Az már csak tényleg hab a futballtortán, hogy a meccset követő napon véletlenül összefutottak a Mammut üzletházban Marco Rossi szövetségi kapitánnyal.

– fűzik tovább a szó székelyföldi vendégek. – Délben a városban mászkáltunk, megnéztük sokadszorra is a Parlamentet, aztán a Mammuthoz sétáltunk, hogy beüljünk egy pofa sörre. S egyszer csak felbukkant Rossi. Egy pillanatig azt hittük, hogy talán bevásárolni jött, de amint a nyomába szegődtünk, látjuk besétálni az emeleti, nagy könyvesboltba. Ott derült ki, hogy az életéről és munkásságáról szóló, frissiben megjelent könyv dedikálására érkezett. A boltban már hosszú sor kígyózott, és épphogy beálltunk, az utánunk érkezőket inkább elküldték, mert a mesternek alig másfél órányi ideje volt.

A kapitány az ifjabbik Gruer mellett Forrás: Origo

Nos, Marco Rossi is meglepődött, hogy ennyit utaztak a székelyek a meccs – és most már a róla szóló könyv kedvéért. Természetesen nekik is járt az aláírás és egy közös fotó a kapitánnyal.

Nehogy már azt higgyék az otthoniak, hogy csak a szájuk járt, amikor elmesélték, hogy összefutottak a magyar válogatott sikerkapitányával.