Az Izrael elleni terrortámadás leszoktatja a térdelésről az angol futballistákat

Horizontal
Csak kivételes alkalmakkor láthatunk ezentúl térdelő játékosokat a PL-meccseken
Vágólapra másolva!
Végképp bealkonyulhat az obligát térdelésnek. A Premier League-ben tavaly hamvadó parázzsá szelídült a BLM-tűz, hiszen az angliai futballisták már csak néhány mérkőzés előtt ereszkednek fél térdre. Az Izrael elleni terrormerénylet után azonban a konzervatív képviselők a szertartás végleges eltörlése mellett állnak ki. Az amerikai Black Lives Matter tüntetések melletti kiállás részeként főleg az angolszász országokban elterjedt „szertartás" amúgy is kiüresedett, és az Izrael elleni terrormerénylet után a BLM brit „tagozata" nyíltan éltette a majd' ezer civil halálos áldozatért felelős Hamászt.
Vágólapra másolva!

„Szolidaritást vállalunk azokkal, akik ellenállnak az izraeli háborús bűnöknek és a katonai megszállásnak. SZABAD PALESZTINÁT!", írták közleményükben.

Egy szélsőséges palesztin csoport az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében azt állította, hogy izraeli fegyvergyárak működnek Nagy-Britanniában, és olyan harci eszközöket készítenek, amelyeket a palesztin nép ellen teszteltek.

Ben Bradley, a mansfieldi konzervatív képviselő felszólította a Premier League-et, hogy fejezze be a BLM gesztusértékű támogatását.

- írta a közösségi oldalán Bradley képviselő, és hozzátette, most már abbahagyhatnák a térdelést.

Bradley képviselőtársa, Lee Anderson pedig kijelentette: „korábban sokszor támadtak a baloldaliak, amiért a futballisták térdelése ellen emeltem szót. Most azt látjuk, hogy a BLM ismét a marxista oldalát mutatja felénk, hogy még jobban élezze az ellentéteket. Itt az ideje, hogy a Premier League elhatárolódjon."

Korábban a BLM is szerepet vállalt abban a propaganda terjesztésében, miszerint Izrael amerikai rendőröket képez ki a kínzás és a gyilkolás módszereinek elsajátítása érdekében. Egy azóta törölt bejegyzésben pedig a BLM chicagói részlege egy palesztin terrorista képét tette közzé siklóernyőt használva.

A kép azt a módszert tartja követendőnek, amellyel a Hamász terroristái a Gázát és Izraelt elválasztó kerítés felett mentek át.