Kiskorúak nemátalakítását támogatja egy egyházi hálózat

nemváltás, lmbtq, őrület, aktivista, transznemű
Vágólapra másolva!
Pénzzel, utaztatással és egyéb támogatással segítik a kiskorú texasi transzneműeket abban, hogy mindannyiuk számára biztosan elérhető legyen a nemátalakítás.
Vágólapra másolva!

A Texas megyei transznemű gyerekeknek ma már nem kell félniük, hogy nemátalakító műtét nélkül maradnának, a szélsőliberális mozgalmak mellett most ugyanis már egy egyház is melléjük állt, akik az isteni ige mellett vagy inkább helyett büszkén hirdetik, hogy fő céljuk az LMBTQ közösség támogatása.
A Kennedale-ben (kb. 30 mérföldre keletre Dallastól) található Galileo Church fogadalma elég hangzatos:

Igazságot teszünk az LMBTQ+ emberek életében és támogatjuk azokat, akik szeretik őket".

A támogatás része, hogy létrehoztak egy hálózat, ami a transznemű fiatalok megsegítését szolgálja. Augusztusban vezették be a North Texas TRANSportation Network-öt (NTTN), egy olyan hálózatot, ami akár ezer dollárnyi utazási támogatást nyújt azoknak a környékbeli családoknak, akik államon kívüli ellátást keresnek transznemű kiskorúak számára.

olvasható a hálózat honlapján.

A Szenátus 14. törvényjavaslatának aláírása után, erre válaszul jött létre ez a hálózat, amely betiltotta a kiskorúak „transzegészségügyi" ellátását Lone Star államban, vagyis azt a lehetőséget, hogy a gyerekeket súlyos hormonokkal kezeljék, pubertásukat blokkolják majd megkezdjék nemiszerveik csonkítását „egy jobb élet reményében".

Augusztus 25-én ideiglenes intézkedést hoztak a törvényjavaslattal kapcsolatban, miután az állam kerületi bírója megállapította, hogy az sérti a transznemű gyermekek és családjaik jogait, valamint az orvosok azon képességét, hogy betartsák a „jól bevált, bizonyítékokon alapuló" orvosi irányelveket. A texasi Amerikai Polgári Jogok Szövetsége a Twitteren kiadott közleményében támadta a döntést.
A hálózatról szóló bejegyzésben az egyház azt mondta: „Lehet, hogy ez a legfontosabb munka, amit valaha végeztünk."