Menstruációs vérében úszva is szép eredményt ért el a csinos triatlonos

The Collins Cup 2021 NurPhoto General news Slovakia News Collins Cup August 28 2021 28th August 2021 People Square SPORT
Emma Pallant-Browne 
888
Emma Pallant-Browne of Team Europe celebrates the group win during The Collins Cup on August 28, 2021 Samorin, Slovakia. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hónap elején a profi triatlonos, Emma Pallant-Browne nagyszerű versenyt vívott a PTO European Open triatlonon Ibizán, ahol végül negyedik lett. Bár a dobogóról lecsúszott, mégis címlapra került, ennek oka pedig az volt, hogy Pallant-Browne-nak éppen a verseny közben jött meg a menstruációja, ami rózsaszín testhezálló versenyruhájában eléggé egyértelmű volt.
Vágólapra másolva!

A versenyzőt azonban ez sem állíthatta meg, így is szép eredményt ért el, a kommentelők azonban nem kímélték a róla keringő képeket.

Szerencsére a kevésbé éretlen kommentelők megvédték a sportolót, rámutatva arra, hogy a menstruációs vérben semmi természetellenes nincs, arról pedig nem tehet a sportoló, hogy éppen a verseny közben jött meg neki. Ez az eset is csak egy újabb példa arra, hogy a nők mindenre képesek, amire a férfiak is, még akkor is, ha közben épp a menstruáció különböző kellemetlen és fájdalmas tüneteitől szenvednek.

Pallant-Browne maga az Instagramon büszkén tette közzé azt a fotót, amelyen jól kivehető, hogy mennyire véres a nadrágja és amelyhez odaírta, köszöni a rengeteg támogató üzenetet és

ad még egy esélyt a menstruációs kehelynek is.

A női sportolók esetében a menstruáció és tünetei egy különösen érzékeny téma lehet, hiszen a női szervezet az intenzív edzésekre különböző módokon reagál, nem ritka az sem, hogy a profi sportolók menstruációs ciklusa felborul vagy akár teljesen el is marad a túledzettség miatt. Éppen ezért előfordulhat velük az, ami Pallant-Browne-al is, hogy a lehető legkellemetlenebb helyzetben, verseny közben jön meg nekik, ebben azonban semmi szégyellnivaló nincs. Pallant-Browne éppen ezért nem is szerkesztette meg a magáról megosztott képeket, szerinte, ha levágta volna a képről a véres részt, azzal azt üzenné, hogy valami baj van ezzel, pedig nincs ennél természetesebb a világon és hozzátette: