A sorozatgyilkosnak lehet bankszámlája, a Brexit-párti Farege-nak nem

parliament Horizontal British Euroskeptic EU parliament member Nigel Farage takes part in a planery session at the European Parliament on the situation in Hungary, in Brussels on Avril 26, 2017.
 The EU parliament heard Orban on rights record and a series
British Euroskeptic EU parliament member Nigel Farage takes part in a planery session at the European Parliament on the situation in Hungary, in Brussels on Avril 26, 2017. The EU parliament heard Orban on rights record and a series of controversial decisions that has sparked concerns about possible European Union punishments against his country. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
„Bankot robbantott" Nigel Farage. A Brexit-párti politikus miatt mondott le júniusban Dame Alison Rose, a brit NatWest pénzintézet vezetője, miután részleteket osztott meg Farage számlájának megszüntetéséről a BBC egyik műsorvezetőjével. Most az is kiderült, hogy miközben a bank zárolta a politikus számláit, addig a tíz ember halála miatt életfogytiglani börtönbüntetését töltő sorozatgyilkos, Rose West számlája nyitva maradhatott a Co-op banknál.
Vágólapra másolva!

„Ha én gazember vagyok és Rose West egy jó kislány, akkor valami nagyon nincs rendben" – nyilatkozta a jelenleg televíziós műsorvezetőként is dolgozó Mr. Farage a MailOnline-nak, aki szerint – nem is alaptalanul – konzervatív nézetei miatt tett ilyen barátságtalan lépést a NatWesthez tartozó tekintélyes Coutts bank.

„- Ez a lépés is csak azt mutatja, milyen ostobaság ez az egész »woke, az ébredés« ideológiájának terjedése, amely már bankokat és a nagy cégeket is elérte.

Az angol Telegraph hozta nyilvánosságra, hogy a pénzintézet úgy gondolta, hogy West ügyfélként való megtartása csekély kockázatot jelent a bank hírnevére nézve.

Kiderült, hogy a pénzintézet majd tíz éve vizsgálta át a bűnözők számláit, és arra a következtetésre jutott, hogy West fiókjának bezárása problémákat okozna a lányának.

Farage persze rögtön értékesítette a ziccert, és azzal viccelődött, hogy „Rose West valószínűleg jobban megfelel a bankok etikai kódexének, mint én. A tömeggyilkosok rendben vannak, de aki megkérdőjelezi az mainstream irányelveit, az rosszfiú."

Rose West és férje, Fred 20 éven keresztül ártatlan nőket raboltak el, kínoztak és erőszakoltak meg a gloucestershire-i Cromwell Street-i házukban, ahol 1972-től 1994-es letartóztatásukig laktak. A pár még legidősebb lányát, Heathert is megölte. Rose Westet jelenleg a yorkshire-i Flockton börtönében van. Jelenleg azon kevés női fogoly egyike az Egyesült Királyságban, aki életfogytiglani büntetését tölti.

Farage megérti, hogy a bankok miért zárolják be a pénzmosók és csalók számláit, de a banki hozzáférés nélkül senki sem tud dolgozni, élni. A politikus arról is szólt, hogy mostanság derült ki, hogy a NatWest vezérigazgatója, Dame Alison Rose majd' 2,5 millió fontot (kb 1,1 milliárd forint) kaphat, mivel egy évet ún. kertészkedési szabadságon tölt a botrány miatti múlt hónapi lemondását követően.

Sőt, akár 10 millió fontos bónuszra és részvényjutalomra is igényt tarthat.

Sir Jake Berry, a Konzervatív Párt korábbi elnöke szerint a kifizetés „szégyenteljes ebben a nagyrészt adófizetők tulajdonában lévő bankban".

Dame Alison korábban azt mondta, hogy „súlyos mérlegelési hibát" követett el, amikor pontatlan információkkal tájékoztatta a BBC egyik vezető újságíróját arról, miért zárták le Farage fiókját. Azonban összeállítottak egy 36 oldalas dossziét, amely részletezi a bank problémáit Farage úr politikai nézeteivel és az általuk jelentett reputációs kockázattal, szóval egyértelműen kilóg a lóláb.