Bocsánatot kért, amiért kritizálta a gyermekek nemátalakítását a népszerű énekesnő

Róisín Murphy
British singer Risn Murphy performs at the NOS Alive music festival at Alges, on the outskirts of Lisbon, on July 10, 2015. ( Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az ír énekes-dalszerző, Róisín Murphy kedden bocsánatot kért az őt üldöző, LMBTQ-párti tömegtől, amiért a Facebook-on kritizálta a gyermekeknek szánt pubertás-blokkolókat.
Vágólapra másolva!

A sértő posztjában – amelyet a közösségi médiában osztott meg anélkül, hogy kontextusba helyezte volna, hogy mire válaszolt – Murphy ezt írta:

Az összezavarodott kisgyermekek sebezhetőek és védelemre szorulnak" – tette hozzá az énekesnő.

A TERF, vagyis "transz-kirekesztő radikális feminista", egy olyan kifejezés, amelyet a radikális baloldaliak használnak olyan nők becsmérlésére, akik nem akarják, hogy a biológiailag férfi, de magát transznemű nőnek valló emberek betolakodjanak a női nem számára elkülönített terekbe, például a mosdóba.

Kedden Murphy megtört az őt becsmérlő tömeg akarata alatt és hosszas közleményben kért bocsánatot a woke-ideológia követőitől, ezt írta:

Szívszorító látni a tetteim következményeit és az általam okozott megosztottságot" – tette hozzá.

Murphy azzal folytatta, hogy "egész életében a sokszínűséget és a különböző nézeteket ünnepelte".

– ígérte, hozzátette: "A legkevésbé sem érdekel, hogy ebből bármilyen "kampányt" csináljak, mert a kampányolás nem az, amivel én foglalkozom. Bár teljesen megértem, hogy mások számára az aktivizmus az igazi hivatás, és ez szükséges és legitim egy demokráciában".

– zárta mondandóját.

Murphynek van egy 13 éves lánya és egy tizenéves fia.