Tisztogatásba kezdett a Soros-birodalom új vezetője

Alex Soros, Soros György, Soros, NGO, ngo, nyílt társadalom, joe biden
Vágólapra másolva!
A Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) a következő hónapokban legalább 40 százalékos létszámleépítésre kötelezte el magát. Mint ismert, a fiatal trónörökös, Alexander Soros nemrég vette át az irányítást az apjától, ez az egyik első intézkedése a Soros-birodalom örököseként. 
Vágólapra másolva!

A szervezet, amely a hónap elején megerősítette, hogy a 92 éves Soros átadja az irányítást fiának, Alexnek, múlt pénteken közölte, hogy igazgatótanácsa "jelentős változásokat" hagyott jóvá a működési modelljében. A szóvivő szerint ez magában foglalja "a létszám jelentős, nem kevesebb mint 40%-os csökkentését" is.

Soros több mint 32 milliárd dollárt adományozott a nonprofit szervezetnek, amelynek 2021 végén több mint 500 alkalmazottja volt.

áll a közleményben, amelyet a fiatalabb Soros és a nonprofit szervezet elnöke, Mark Malloch-Brown írt alá.

A nonprofit szervezet közel 72 millió dollárt költött fizetésekre, további 40 millió dollárt pedig juttatásokra és nyugdíjprogramokra.

A 37 éves Alex Soros a Wall Street Journalnak adott interjújában azt mondta, hogy ő "politikusabb", mint az apja. Hozzátette, hogy aggódik Donald Trump esetleges Fehér Házi indulása miatt.

– mondta a lapnak.

Alex Soros a közelmúltban találkozott a Biden-kormányzat tisztviselőivel, Chuck Schumer szenátusi többségi vezetővel, Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnökkel és Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is – számolt be a Journal.

A Bloomberg által látott iratok szerint egy, a vezetőknek küldött belső e-mailben tippeket osztottak meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan támogassák egymást az emberek a változások során. Ilyen tipp volt például különböző workshoppok és „szolidaritási terek" kialakítása is.