Bohár Dániel: Akik a románoknak szurkoltak

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
A független-objektív sajtó elmerészkedett Székelyföldre.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor tusványosi beszédére sétáltam, amikor elcsíptem egy párbeszédet, ami két hazai független-objektív sajtómunkás között zajlott le és azon méltatlankodtak, hogy a román rendőrség miért tartóztatja fel a román szélsőségeseket, akik éppen a magyar miniszterelnök beszédét akarták megzavarni, erőszakkal.

Igen, jól érti a kedves olvasó, lakcímkártyájukat tekintve magyar újságírók azért szurkoltak, hogy a közismerten agresszív román nacionalisták megzavarjanak egy magyarok számára fontos rendezvényt.

Ez még a román hatóságoknak sem fért volna bele, viszont a hazai független-objektív sajtónak teljesen oké lett volna.

Egyetlen kérdés motoszkál a fejemben a történtek kapcsán. Mennyire kell valakinek elvetemültnek lennie, hogy inkább a román botránykeltőknek drukkoljon, mint a békés magyaroknak?

Nyilvánvaló volt, hogy a teletext, a 444, az RTL meg a haverjaik azért utaztak el Tusnádfürdőre, hogy majd jól "beszámoljanak" a balhéról. Ez elmaradt.

Nem adták fel, mert a másik tervük pedig az volt, hogy gúnyos felvételeket készítsenek a székelyekről és a patrióta anyaországiakról. A tartalmaik mindegyike erről szólt. Egyetlen probléma van csupán, hogy ezzel a saját liberális közönségükön kívül senkit nem tudnak megszólítani, sőt csak annyit érnek el, hogy a hazájukat szerető magyar emberek csak még inkább megutálják őket.

30 éve nem tanulnak ebből, 30 éve követik el ugyanazokat a hibákat. Az egyetlen pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy ameddig régebben tudták az embereket befolyásolni, ma már semmi hatása. A baloldal odakerült, ahova mindig is való volt.