Soros György újabb lapot akar felvásárolni

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
A The Wall Street Journal információi szerint a Vice Media közel áll ahhoz, hogy a vezető hitelezők – köztük a Fortress Investment Group és a Soros Fund Management – 400 millió dollár körüli értéken kivásárolják a csődeljárásból. Ha sikerül az üzlet, a Soros-birodalom egy újabb fontos sajtóorgánumot kebelezhet be. 
Vágólapra másolva!

A csődbe ment Vice Mediát a hírek szerint befektetők – köztük Soros György milliárdos tőzsdespekuláns – kívánjak megvásárolni. A brooklyni székhelyű vállalatot néhány éve még közel 6 milliárd dollárra értékelték.

A pénzszűkében lévő cég a csődbejelentésre készült, miután az elmúlt egy évben nem talált vevőt.

A cég a csőd utáni rendezést úgy képzeli, hogy eladja magát a Soros Fund Managementnek – amelyet Soros alapított – és a Fortress Investment Groupnak egy olyan megállapodás keretein belül, amely mindössze 400 millió dollárra értékelné a szebb napokat is látott Vice-t.

A lépés azt jelentheti, hogy visszatérhet a reflektorfénybe a Vice Media társalapítója, Shane Smith, aki a vállalat fénykorában a vezérigazgatói szerepet töltötte be.

Mint ismert, februárban Nancy Dubuc vezérigazgató-helyettes öt év után távozott a vállalat éléről. Helyére Bruce Dixon és Hozefa Lokhandwala kerültek társ-vezérigazgatóként.

Ha a Soros-hálózatnak sikerül bekebeleznie a Vice Mediát, akkor egy újabb komoly sajtótermék állhat a rendelkezésére, hogy befolyásolja a közvéleményt, megóvja magát a kritikus hírektől, valamint népszerűsíti a "nyílt társadalom" eszméjét.

A média világa mindig is nagyon érdekelte Soros Györgyöt. A "Soros: The Life and Times of a Messianic Billionaire" című könyvből kiderül, hogy a tőzsdespekuláns gyerekként többek között újságírói karriert képzelt el magának. A Michael T. Kaufman által írt könyv szerint mielőtt Soros elhagyta volna Magyarországot, faliújságokat írt. Ezt a tevékenységet egyébként a kommunista hatalom kifejezetten bátorította.

Az amerikai Médiakutató Intézet (Media Research Center, MRC) egy nemrég közzétett tanulmánya szerint

Soros György legalább 235 médiumot és médiaszervezetet pénzel világszerte.