G. Fodor Gábor: A pápalátogatás mutatta meg…

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, vasárnap, 2023, Kossuth tér, mise, szentmise, Parlament előtt
Vágólapra másolva!
Eltelt néhány nap azóta, hogy a katolikus egyházfő magyarországi látogatást tett. Volt idő tehát elmélyülni és magunkban is elmélyíteni, hogy milyen, a pillanaton túlmutató jelentősége van a pápalátogatás hetének.
Vágólapra másolva!

A pápalátogatás mutatta meg, hogy képesek vagyunk nehéz helyzetben is felemelni a fejünket. Függetlenül attól, hogy ki katolikus, ki nem az, ki hívő és ki ateista, éreztük, hogy történik valami, hogy történelmi jelentőségű ez a néhány nap. Emelkedettséget éreztünk, hogy letettük a napi vitákat, megmutattuk a jobbik arcunkat a világnak, és az egész ország büszke volt arra, hogy mi vagyunk a magyarok.

A pápalátogatás mutatta meg, hogy van is mire büszkének lenni.

Az ország képes volt arra, hogy tökéletesen szervezzen meg egy ilyen önmagán túlmutató jelentőségű eseményt.

Képes volt arra, hogy méltósággal vegyen részt rajta és hogy a büszkeség felmutatása mellett egységet is mutasson.

A pápalátogatás mutatta meg, hogy van erősebb a politikai megosztottságnál. A különböző kutatások azt mutatják, hogy még a baloldali szavazók kétharmada is pozitívan fogadta a pápalátogatást. Talán még abban is reménykedhetünk, hogy a baloldali pártok is a megfelelő tanulságokat vonják le ebből például arra vonatkozóan, hogy érdemes-e elszakadni az eliteknek a választóiktól és hogy vajon most ezek a pártok miért is tartanak ott, ahol.

A pápalátogatás mutatta meg, hogy hiába a Magyarországgal szembeni ellenszenv a nyugati világ egy részében és annak sajtójában, ha egy kedélyes, derűs szentatya félremagyarázhatatlan mondatai keretezik ezt a néhány napot. Ekkor ugyanis igazi bűvészmutatványra van ahhoz szükség, hogy arról beszéljenek, azt bizonygassák, hogy azért jött ide a pápa, hogy rendre utasítsa a magyarokat.

Ez a mutatvány nem is sikerült nekik, mert nem is sikerülhetett.

A pápalátogatás mutatta meg, hogy milyen értéke van annak, hogy olyan köztársasági elnökünk van, aki munkamegosztásban, együttműködve teszi a dolgát a miniszterelnökkel, hogy egymás komplementerei tudnak lenni.

Van egy erős, cselekvőképes miniszterelnökünk, aki harcol a magyarokért és lett egy olyan köztársasági elnökünk, aki képes ajtókat nyitni értük. Az éppen egy éve hivatalban lévő köztársasági elnök méltó módon képviselte Magyarországot és hivatalba lépése óta már nem először.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ferenc pápát Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében a Karmelita kolostorban 2023. április 28-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A pápalátogatás mutatta meg, hogy ha kell, bárkinek megmutatjuk, kár leírni minket, nagy tettekre képesek a magyarok.

Merítsünk erőt ebből.