A Washington Post megpróbálta elkenni Soros és a Trumpot megvádoló ügyész közötti kapcsolatot

Soros György, támogatja a baloldalt
Vágólapra másolva!
Hazudott a Washington Post című amerikai lap tényellenőrzője Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns és a New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg kapcsolatáról. Nem tudják, mi a különbség a személyes találkozás és a támogatás között. 
Vágólapra másolva!

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

A Donald Trump elleni 16 oldalas vádirat 34 vádpontból áll, amelyek mindegyike üzleti adatok meghamisítását tartalmazza. A volt elnök hétfőn utazott New Yorkba, majd kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután a nyomozók hivatalosan letartóztatták. A volt elnököt nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla, az ilyen esetben megszokott, gyanúsítotti fotó sem.

Trump ügyvédei kiábrándítónak és sablonszövegnek nevezték a vádakat. Azt is mondták, a vádiratban „nem szerepelnek tények”.

Arra a kérdésre, hogy Trump hogyan reagált a vádakra, Blanche azt mondta, hogy a volt elnök „pontosan úgy viselkedik, ahogy más tenné, ha vele történne meg ez ... frusztrált, ideges".

A vádemelést követően Donald Trump Floridába repült, a mar-a-lagói birtokán tartott beszédében kijelentette:

Az ellene vádat emelő Alvin Bragg manhattani ügyészről azt mondta,

szélsőbaloldali ügyész, aki mögött Soros György áll,

és semmi mást nem akar Bragg, csak "elkapni" őt és egy életre lecsukni. Emlékeztetett arra is, Bragg lánya, Kamala Harris alelnöknek dolgozott, és azt mondta, az egész Bragg család Trump-gyűlölő.

Az Origo korábban hosszú cikkben foglalkozott Soros és Alvin Bragg kerületi ügyész kapcsolatáról.

Bragget 2021 novemberében választották meg kerületi ügyésznek, miután elődje, Cyrus Vance Jr. visszavonult.

Miután Cyrus Vance Jr. bejelentette, hogy nem indul újra a pozícióért, Soros György lecsapott a lehetőségre, és egymillió dollárt adott a Color of Change nevű politikai akcióbizottságnak, amely Bragg megválasztására költötte az összeget.

A Soros-alapítvány hivatalos honlapján elérhető adatok szerint a Color of Change kitüntetett helyet foglal el Soros György szívében.

Az elmúlt években közel 4,5 millió dollárt adományozott a szervezetnek.

Color of Change, Nyílt Társadalom Alapítványoktól érkező támogatások Forrás: Origo

A Washington Examiner című lap szerint míg Soros közvetve támogatta Bragg jelöltségét, addig a családja közvetlenül.

A feljegyzésekből kiderül, Jonathan Soros, Soros György fia 2021 áprilisában 10 000 dollárral járult hozzá Bragg kampányához. Bragg 2021 áprilisában 10 000 dollár kampánypénzt is zsebre tett Jennifer Allan Sorostól, Jonathan feleségétől.

Az amerikai úgynevezett tényellenőrzők megpróbálták elkenni a kapcsolatot Bragg és Soros között.

A Red State című lap összesítése szerint a „tényellenőrzést” az NBC nevezetű amerikai sajtótermék egyik riportere, Ben Collins kezdte.

– írta a Twitteren Collins.

Úgy tűnik, hogy

a liberális riporter nem tud különbséget tenni a „Soros által támogatott”, a „szövetséges”, és a „soha nem találkozott vagy beszélt Alvin Bragg-gel” között...

A Washington Post munkatársa, Glenn Kessler magabiztosan magyarázta a magyarázhatatlant. Szerinte Soros soha nem finanszírozta közvetlenül Bragget, hanem egy olyan csoportot támogatott, amely pártfogolta Bragget és más, ügyésznek készülő liberális jelölteket.

Megállapítása szerint a Sorosról és Braggről szóló állítások „többnyire hamisak”.

A Washington Postnál sem tudnak különbséget tenni támogatás és személyes kapcsolat között.

És itt jön a képbe az internet népe, amely tényellenőrizni kezdte a tényellenőrt.

Volt olyan felhasználó, aki megosztotta a Washington Post azon cikkét, ami épp azzal foglalkozik, hogy a Soros által finanszírozott szervezetek hogyan befolyásolnak helyi ügyészi választásokat.

Még Elon Musk, a Twitter tulajdonosa is beszólt a „tényellenőrzőnek”.

– írta.

A lényeg:

teljesen mindegy, hogy Soros beszélt-e Bragg-gel vagy találkozott-e vele. Soros támogatta Bragget és további 74 másik bűnpárti kerületi ügyészjelöltet. A Color of Change által Bragg kampányába ömlesztett pénz pedig Soros szervezeteiből származott.