Pénzügyi gondokkal küzd Soros György?

Soros György Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia SZEMÉLY üzletember
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Vágólapra másolva!
Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns hajlandó dollármilliárdokat költeni az Egyesült Államokban és máshol arra, hogy radikálisan átalakítsa a társadalmat a saját bizarr elképzelései szerint, de úgy tűnik arra már nem futja, hogy hivatalos Twitter-oldalán a kék pipát (blue checkmark) megtartsa. Pedig olcsón megúszná. 
Vágólapra másolva!

Amióta Elon Musk amerikai milliárdos, a Space X és a Tesla tulajdonosa megvásárolta a Twittert a buli csak egyre jobb lett. Musk már-már megszállottan hergeli és trollkodja a baloldali keménymagot a közösségi oldalon, de a legnagyobb húzása talán az volt, hogy fizetőssé tette az úgynevezett „blue checkmark”-ot a hivatalos felhasználói oldalakon. A jelvény szerepe az volt eddig, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy egy hivatalos oldalt látnak, nem kamuprofilokat.

A hírességek, politikusok, celeb, megmondóemberek mind-mind előszeretettel használták a kék pipát az oldalukon.

Elon Musk április 11-én tweetelte, hogy április 20-a lesz a végső dátum a régi kék pipa eltávolítására azoktól a felhasználóktól, akik nem hajlandóak kifizetni a havi 8 dolláros díjat (kb. 2700 forint). A változás pedig életbe is lépett.

Soros György milliárdos tőzsdespekuláns pedig nyilvánvalóan nem fizette be a pénzt, és a nagyjából 388 000 követővel rendelkező fiókjától eltávolították a kék pipa jelet.

Soros György a Twitteren Forrás: Origo

De a jelek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hivatalos Twitter-fiókja is elveszítette a megkülönböztető jelzést.

Nyílt Társadalom Alapítványok a Twitteren Forrás: Origo

Hogy perspektívába helyezzük ezt az újonnan felfedezett fukar viselkedést, Soros 2017-ben hatalmas, 18 milliárd dollárt utalt át saját pénzéből az OSF-nek, hogy egy olyan szervezetet tápláljon, amely az abortuszról, a marxista gazdaságtanról, az Amerika-ellenességről, a rendőrség finanszírozásának megszüntetéséről, a környezetvédelmi szélsőségességről, az illegális bevándorlásról és az LMBT-fanatizmusról vallott radikális nézeteit terjeszti.

A kritikusok akkor úgy vélekedtek, hogy Soros csak adózni nem akar hatalmas vagyona után.

A Soros-alapítvány honlapja szerint eddig több mint 19 milliárd dollárt fordítottak szélsőséges nézeteik terjesztésére. A legfrissebb, 2021-es jelentéseik szerint csak abban az évben több mint másfél milliárd dollár támogatást osztottak ki világszerte.

A jelek szerint azonban, a csekély 8 dolláros díj a kék pipa megtartásáért nyilvánvalóan túl sok a milliárdos számára.

A Muskkal történő feszült politikai rivalizálás is magyarázat lehet arra, hogy Soros miért döntött úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a díj befizetését.

Az MRC Business több Soros György által finanszírozott baloldali szervezetről számolt be, amelyek számos fronton célba vették Muskot.

Öt, Soros által 3,9 millió dollár értékben finanszírozott csoport 2022 májusában levelet írt, amelyben nyomást gyakoroltak a hirdetőkre, hogy hagyják el a Twittert, ha Musk nem tartja fenn a régi rezsim orwelli cenzúrapolitikáját.

A levél szerint Musk hatalomátvétele a Twitternél állítólag „elhallgattatná és veszélyeztetné a marginalizált közösségeket, és megtépázná a demokrácia foszladozó szövetét”.

A Nyílt Piacok Intézete (Open Markets Institute), egy másik Soros által finanszírozott szervezet, levelet küldött az Igazságügyi Minisztériumnak, a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak, amelyben arra szólította fel őket, hogy vizsgálják ki Musk Twitter-felvásárlását, és olyan ostoba, félelemkeltő nyelvezetet használt, amely azt sugallta, hogy a Musk tulajdonában lévő Twitter a világvégét jelenti.

Egyébként Elon Muskot sem kell félteni, ha Sorosról van szó.

Egy tweetben például elárulta azt, hogy úgy tudja, már nem is Soros György irányítja az alapítványát, hanem a fia.

– írta egy bejegyzés alá, amelyben arról spekuláltak, hogy Soros György már nem is tudja hova kerülnek a támogatásai.

Egy másik bejegyzésben pedig azon élcelődött, hogy míg Alexander Soros, a borodalom fiatal trónörököse 14-szer járt a Fehér Házban, amióta Biden az elnök.

– fogalmazott.