Dobrev Klára szerint Fletó nélkül sem neki, sem a DK-nak nem lenne könnyebb

DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Partizán interjújából kiderült, hogy Dobrev Klára tudja-e a hatalmát a párt vezetőjén gyakorolni – persze, hogy tudja, nem kell hozzá más, csak egy csöndes zug és pár percnyi magány.
Vágólapra másolva!

– Ez Dobrev Klára egyetlen partiképes ajánlata a baloldali szellemiségű választópolgárok számára.

Lássuk be, ez nem túl sok, de ahhoz pont elég, hogy a Momentumban és a Párbeszédben csalódott politikusok fejvesztve kapituláljanak a saját párjukból, majd örök hűséget fogadjanak a Gyurcsány-Dobrev duónak.

Ismert: Dobrev Klára tegnap a Partizán YouTube-csatornáján terjesztette az igét, s szó mi szó, jól betanulta, mit kell mondania, ezért a gerillaharcossal való találkozása inkább tűnt – a fentiekhez hasonló – reklámnak, mint valódi beszélgetésnek.

Kedvenc pillanataim egyike volt, amikor már hosszú, hosszú percek óta diskuráltak a politikáról és a DK-ról, de Gyurcsány Ferenc nevét még egyszersem ejtették ki.

Mintha tiltólistán lett volna.

Mindenki kedvenc partizánja mindvégig úgy hivatkozott rá, mint a „párt elnökére”, pedig Klára igazán szólhatott volna, hogy nevezzék már nevén a gyereket.

Persze, nincs ebben semmi ciki, csak egy kicsit érdekes...

Úgy tűnik a partizánt a DK-n belüli hatalmi kérdések érdekelték a leginkább. Az árnyékminiszterelnök hogyan gyakorolhatja hatalmát a párt elnöke felett? Egyáltalán van hatalma felette? – elmélkedett a gerillaharcos.

Persze, hogy van, amikor kell

keményen szorongatja a tökeit.

Ne becsüljük alá a feleség szerepét sem a családban – Dobrevék esetében – sem a pártban! Van egy igaz mondás, mely szerint egy házasságban a férj a fej, de az asszony a nyak. A feleség arra fordítja a családfő fejét, amerre csak akarja.

Ha én lennék a DK elnöke, nagyon meggondolnám mikor mondok ellent az árnyékminiszterelnök-asszonynak, ugyanis előfordulhat, hogy „a nap végén” büntetésből nem kapok vacsorát.

Feltételezhetően az egyeztetések is előbb otthon zajlanak, majd aztán ülnek ki az asztalhoz, a párt vezetésének többi tagjához.

Klára asszony elmondása szerint Gyurcsány Ferenc nélkül nem lenne könnyebb sem neki, sem a pártnak. Nézzük ennek a romantikus oldalát! Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc nélkül olyan, mint „vetés nélkül a föld, lomb nélkül az erdő”!

Gyurcsányné az interjú során sértődöttségének is hangot adott: offline, szakpolitikai kérdéseket boncolgató sajtótájékoztatóira a jobboldali médiumokon kívül egyetlen független objektív sajtótermék (FOS) sem kíváncsi.

Valóban így van? Az árnyékminiszterek mondókája a baloldalon alig érdekel valakit?

Fájdalom.