Majd ők jobban tudják: egész Hollywood ujjongva támogatja az ukrajnai öldöklést

Actor Sean Penn hands over his award to Ukrainian President Award,Oscar,Sean Penn,visit,Vladimir Zelensky,Volodymyr Zelensk Horizontal
KYIV, UKRAINE - NOVEMBER 08: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - "UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Hollywood actor and film director Sean Penn (R) meets Ukrainian President Vladimir Zelensky (L) as he hands over his own statuette “Oscar� to the Ukrainian president in Kyiv, Ukraine on November 08, 2022. Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu Agency (Photo by Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Vajon mit nyerhetnek ezzel?
Vágólapra másolva!

Mondjuk egy dokumentumfilmet, amivel Berlinben villogni lehet, ugyanis Sean Penn szombaton mutatta be legújabb elfogult, propagandisztikus moziját a „Superpower-t”, amely Ukrajna és Volodimir Zelenszkij elnök elleni támadásról szól.

A Titokzatos folyó Oscarral is jutalmazott sztárja nyilatkozatában kitartott amellett, hogy ha Oroszország megnyeri a háborút, akkor nagyon „megszívjuk”.

Kifejtette azt is, hogy

„szégyelli magát”, amiért az amerikai kormány „nem lépett fel hamarabb fegyverekkel” az agresszió ellen.

Meglátása szerint a Nyugatnak mindent megkell tennie, hogy megmentse Ukrajnát és elnökét, Putyinról pedig azt közölte, hogy az orosz vezető egy „hátborzongató zsarnok”.

Penn már a kezdetektől fogva élesen bírálta a Nyugat reakcióját az orosz invázióra. Tavaly márciusban azt követelte az Egyesült Államoktól és Lengyelországtól, hogy gyorsítsák fel a vadászgépek Ukrajnának történő átadását, ugyanebben a hónapban arra szólította fel Hollywoodot, hogy bojkottálja az Oscar-gálát – azt szerette volna elérni, hogy Zelenszkij elnök beszélhessen a közvetítés során. Még olyan merész kijelentések megtételére is képes volt, hogy kész „fegyvert fogni Oroszország ellen”.

Lelkesedése már a kezdetektől megmutatkozott: 2022 februárjában az elsők között utazott Ukrajnába.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ukrainian Presidency / Handout

Azonban nem Sean Penn az egyetlen A-listás Hollywoodi sztár, aki – érthetetlen módon – teljes vállszélességgel kiáll az ukrajnai háború mellett.

Angelina Jolie Lvivben tett látogatást, ahol azokkal a gyerekekkel találkozott, akik megsérültek a kramatorszki vasútállomás elleni orosz rakétatámadásban. A hírek szerint Jolie-t „nagyon meghatották” a gyerekek történetei. A színésznő felkeresett egy bentlakásos iskolát is, ahol a diákokkal diskurált és ígéretet tett arra, hogy újra ellátogat majd hozzájuk.

Az X-Men kezdetek: Farkas című film sztárja Liev Schreiber is igen sokat tett Ukrajna támogatásáért: társalapítója a BlueCheck Ukraine nevű kezdeményezésnek, amely ukrán nem kormányzati szervezetek felkutatására, ellenőrzésére és finanszírozására irányul. Gyakran használja a közösségi médiát, hogy információkat osszon meg a szervezetről és az Ukrajnában zajló háborúról.

Jessica Chastain a Csillagok között, A segítség színésznője 2022 augusztusában járt Kijevben. Egy gyermekkórházat látogatott meg, ahol háborús sebesülteket kezelnek, de megtekintette az orosz megszállók alól felszabadított Irpin városát is.

Forrás: AFP/Str

Cary Fukunaga (Az, 007 - Nincs idő meghalni) rendező humanitárius misszióval érkezett Ukrajnába és számos várost felkeresett, köztük Lvivet, Kijevet, Bukát, Harkivot, Kramatorszkot. A rendező ott tartózkodása alatt aktívan filmezett és fotózott, majd a felvételeket az Instagram oldalán közzé is tette elmesélve a háború által érintett emberek történeteit. Harkivban szemtanúja volt, ahogy az orosz hadsereg lőtte a városközpontot.

Ben Stiller (Zoolander, a trendkívüli), aki az ENSZ menekültügyi szervezetének, az UNHCR-nek a jószolgálati nagykövete a menekültek világnapján látogatott az országba. A színész vizitációja során találkozott Volodmír Zelenszkij ukrán elnökkel.

– mondta Zelenszkijről.

Az ország védelmi minisztériuma köszönetet mondott Stillernek és a többi sztárnak, „akik a veszély ellenére meglátogattak minket” – írta az ukrán tárca egy tweetben.

Forrás: AFP/Handout

Szép és jó, hogy az amerikai hírességet megpróbálnak segíteni.

Azonban a békéért valamiért soha, senki nem szólalt még fel. Ha elvetve találunk is példát ilyen megnyilvánulásra azonnal jönnek a címkék: oroszpárti, Putyi-bérenc stb.

Miért van az, hogy nem vetik be befolyásukat annak érdekében, hogy rávegyék a feleket a tárgyalások megkezdésére? Miért nem állnak ki a békért? Miért nem követelik az azonnali tűzszünetet?

Sokan azt gondolják, hogy a Kubai rakétaválságnak az vetett véget, hogy mindenki az izmait feszítette és az amerikai bicepsz bizonyult keményebbnek. Pedig ez egy hatalmas tévedés.

1962-ben azért nem tört ki a nukleáris háború, mert folyamatosan égtek a telefonok, a felek tárgyaltak egymással, hogy kiutat találjanak a helyzetből.

Sean Penn még több fegyver küldését szorgalmazza, ahelyett, hogy a Fehér Házban házalna a demokrata adminisztrációnál és követelné, hogy vessenek véget az öldöklésnek.

Neki senki nem szólt, hogy az erőszak csak erőszakot szülhet.