Vicces, amikor olyanok kritizálják Orbán beszédét, akiknek lassan megszűnik a pártjuk

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
Magyarországon a véleménynyilvánítás szabad. Mindenki bátran kritizálhat mindenkit. Azt ugyanakkor nagyon mókásnak tartom, hogy támogatóval lényegében nem rendelkező politikusok nyünnyögnek a miniszterelnök évértékelő beszéde miatt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor lassan negyed évszázada mondja el minden évben értékelő beszédét. Ezek nem csupán számvetések a mögöttünk álló 12 hónapról, hanem politikai beszédek, vízióval, feladatokkal és a magyarok előtt álló kihívásokkal.

Nem élünk könnyű időket. A koronavírusból épphogy kilábaltunk, mire kitört a háború a szomszédunkban, amely rég nem látott gazdasági kihívásokat okozott.

Az Európai Unió elhibázott szankciói magas inflációt és az energiaárak emelkedését eredményezték.

És akkor a háború életeket követelő szörnyűségéről még nem is tettem említést.

Orbán Viktor a bonyolult helyzetet a lehető legérhetőbben vázolta fel, megoldást is kínálva a magyar embereknek. A miniszterelnök beszéde nagyhatású volt, amely a világ több pontján téma lett.

Természetesen a hazai baloldal sem hagyta szó nélkül az évértékelőt.

Most abba bele sem mennék, hogy az elmúlt hetekben több balos is tartott ilyet. Az MSZP, ami annyira szánalmas volt, mint maga a párt. Az LMP is, de komolyabb említést az sem érdekel. A Momentum reménysége Donáth Anna is beszélt, azóta sem derült ki miről. Illetve Gyurcsány is eldünnyögte a magáét, aminek annyi értelme volt, mint általában mindennek, amit Fletó cselekszik.

A DK reakciójának az volt a lényege, hogy „Orbán Viktor egy utólag gyártott ideológiával megmagyarázza az elmúlt 12 év kormányzásának súlyos kudarcait”. Miután felnevetett a kedves olvasó gondoljon bele, hogy ezt egy olyan párt írta, amely tagjainak (többségüknek) megvolt az esélye, hogy bizonyítson a kormányon.

Emlékszünk mennyire jól sikerült.

Külön mókás, hogy a 12 éves kormányzás „kudarcairól” beszélnek, annyi bökkenő van, hogy a magyarok szerint mégsem lehetett ez annyira „kudarcos”, ha negyedszer is kétharmaddal választották meg a nemzeti kormányt.

A jobbikos Gyöngyösi Márton meg azt mondta, hogy „Orbán jelenti a veszélyt Magyarországra.” Javaslom Gyöngyösi Mártonnak, hogy élvezze ki az uniós fizetését, mert ha így folytatja a pártja a politizálást, akkor jövőre nemcsak a zsíros állása, hanem a Jobbik is megszűnik.

Legújabban már a DK írja az LMP szövegeit is, mert ők is arra jutottak, hogy az elmúlt 12 év borzasztó volt.

Nem meglepő, ott a baloldalon minden szelet Ferenc fúj.

A Momentum reakciójánál azon csodálkozom a legjobban, hogy a párt elnöke, bizonyos Gelencsér Ferenc képes volt eljuttatni a közleményét az MTI-hez. Szerintem ilyen képességekkel már ez is nagy dolog.

Az MSZP is reagált, pedig azt hittem, hogy már megszűntek.

Sőt, a Párbeszéd is. Azok meg soha nem is voltak.