Csípős hajnalok, meleg nappalok

Vágólapra másolva!
A hétvégén a hűvös őszi éjszakákat kellemesen meleg, szinte késő nyári nappalok követik. Szombaton a keleti országrészben időnként befelhősödik az ég, de vasárnap országszerte a napsütés lesz a meghatározó. Helyenként a 25 fokot is eléri napközben a hőmérséklet. Kirándulásra, sportolásra nagyon kedvezőek a feltételek. A pollenkoncentráció rendkívül magas, de a napokban már enyhe csökkenés mutatkozik.
Vágólapra másolva!

Franciaország nyugati felén lelassult a csütörtökön a kontinensre betört hidegfront, ott további esőket okoz. A kontinens nyugati partvidékén már felszakadozott a felhőzet, több órára kisüt a nap. A fronttól keletre anticiklon hatására hatalmas területen felhőmentes, csendes az időjárást. Délkelet-Európában egy magassági hidegcsepp található, melynek területén sokfelé alakul ki heves zápor, zivatar.

Szombat hajnalban beköszönt a csillagászati ősz.

Részletes időjárás

Szombaton a csípős hajnalt követően folytatódik a kellemes idő. A Tiszántúlon változóan felhős, máshol jobbára napos időben lesz részünk. Helyenként megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 25 fok között alakul.

Az egyre szárazabbá váló levegőn a mérsékelt felmelegedés mellett igen jó lehet a közérzetünk. A napi hőingás növekszik, ezért rétegesen öltözködjünk. Dél körül a nyárias öltözet lesz a kényelmes, reggel és este azonban őszi ruhákra van szükségünk. A pollenkoncentráció még rendkívül magas, azonban a következő napokban lassú csökkenés kezdődik. A közlekedők kedvező időjárási feltételekre számíthatnak, de az erős napsütés időnként zavarhat a látásban.

A hétvégén szüretre, kirándulásra, sportolásra és nagy sétákra kiválóak a feltételek. Érdemes kimenni a szabadba!

Vasárnap is megmarad az időjárás késő nyári jellege. Bár hajnalban még alacsonyak lesznek a hőmérsékletek, a szikrázó napsütésben gyorsan melegszik a levegő. A mérsékelt délkeleti szélben 22, 26 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt még országszerte napos időben lesz részünk. Később a Dunántúlon felhősödés kezdődik, és elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Ismét megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet eléri a 22, 26 fokot.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!