Dívák és gyilkosok

Vágólapra másolva!
Egy ördögi kisfiú, két francia díva és magyar lányokkal kísért Hegylakó a mozikban. Ezen a héten be kell érnünk ezzel a viszonylag sovány kínálattal.
Vágólapra másolva!

Anthony Zimmer - Anthony Zimmer - 2005

Miről szól? Anthony Zimmert, az agyafúrt bűnözőt a világ összes rendőrsége üldözi, de senki sem tudja, hogy néz ki. Szerelme, Chiara is próbálja felvenni vele a kapcsolatot, de ehhez egy mit sem sejtő idegent kell megkörnyékeznie.
Ki a rendező? Jérome Salle-nak ez az első rendezése.
Kik a szereplők? Chiara szerepében a még mindig szexi Sophie Marceau-t láthatjuk, a vonaton felszedett idegen pedig Yvan Attal (A tolmács).
Kinek ajánljuk? Azoknak, akik saját szemükkel szeretnének megbizonyosodni arról, hogy Marceau a negyedik x-et súrolva is jól fest bikiniben.


Változó idők - Les Temps qui changent - 2004

Miről szól? Cécile-nek és Antoine-nak harminc évvel ezelőtt viszonya volt, és most úgy hozza a sors, hogy újra találkoznak. A nő azóta továbblépett, a férfi viszont nem felejtett.
Ki a rendező? André Téchiné, aki többek közt a Legkedvesebb évszakom-at és az Alice és Martin-t rendezte.
Kik a szereplők? A szereposztás elegáns: Antoine-t Gérard Depardieu, Cécile-t Catherine Deneuve játssza.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy mai környezetbe helyezett Casablancá-ra vágynak.

A harag napja - Day of Wrath - 2006

Miről szól? A 16. században vagyunk Spanyolországban, az inkvizíció korában. Egy kisvárosban rejtélyes gyilkos szedi áldozatait, ám az egyetlen szemtanúnak, a város rendőrfőnökének senki sem hisz.
Ki a rendező? Adrien Rudomin, ez a második nagyjátékfilmje.
Kik a szereplők? Főszerepben a kifejezéstelen arcú Christopher Lambert, a mellékszereplők közt nem csak Emma Thompson anyukáját, Phyllida Law-t találhatjuk meg, hanem Oroszlán Szonját és Gryllus Dorkát is.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket az erős magyar részvétel kárpótol a hatásvadász középszerért.

Ómen - The Omen - 2006

Miről szól? A '76-os eredeti remake-jében Damien, a sátán gyermeke ismét gyilkolássza a népeket és ijesztgeti a mozilátogatókat.
Ki a rendező? John Moore, az Ellenséges terület és A Főnix útja rendezője.
Kik a szereplők? Damien apja szerepében Gregory Peck helyett a mandzsúriai jelöltet, Liev Schreibert láthatjuk, az anya a kalácsképű Julia Stiles (10 dolog, amit utálok benned, A Bourne-csapda). A kis ördögfióka a pályakezdő Seamus Davey-Fitzpatrick.
Kinek ajánljuk? Csak azoknak, akik elérhetetlen messzeségben laknak minden olyan videotékától, ahonnan kivehetnék az eredetit.

Bujdosó Bori