Lauda szerint Alonso szemétséget művelt

Vágólapra másolva!
A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda egyértelműen Fernando Alonsót tette felelőssé amiatt, hogy Lewis Hamiltonnak az időmérő edzés végén már nem maradt ideje arra, hogy fusson még egy gyors kört. A brit vélhetően emiatt maradt le a pole pozícióról a Hungaroringen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nagydíj időmérő edzésének harmadik etapjában furcsa jelent zajlott le. A McLaren szerelői már végeztek Fernando Alonso kerékcseréjével, de a spanyol pilóta nem hajtott ki a pályára, pedig már mögötte várakozott a csapattárs, Lewis Hamilton.

A pilóták nem reagálták túl a dolgot az időmérő utáni nyilatkozatokban, de bizonyára sokáig beszédtéma lesz az eset. Niki Lauda, a német RTL televízió szakkommentátoraként tevékenykedő korábbi klasszis ezúttal is hű maradt önmagához, és kendőzetlenül elmondta véleményét.

"Szemétség volt, amit Alonso művelt"- kezdte Lauda. "Lewis Hamiltonnak a lágyabb abroncsokkal kellett visszamennie a pályára, de már így sem ért körbe elég gyorsan. Remélem a vasárnapi versenyen Hamilton elégtételt vesz majd."

"Teljes mértékben Fernandóé a felelősség, sportszerűtlen és helytelen volt, amit tett. Egyszerűen érthetetlen. Az egészet előre kitervelte és jól végre is hajtotta"- fejezte be az osztrák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!