Briatore: a kémügyet tisztázni kell

Vágólapra másolva!
A Renault istálló olasz csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy véli, hogy a Forma-1-nek mihamarabb tisztába kell tennie a McLaren és a Ferrari közötti kémkedési ügyet annak érdekében, hogy a jövőben elkerülje a jelenlegihez hasonló problémákat.
Vágólapra másolva!

Mint az már jól ismert, Mike Coughlannál, a McLaren vezető tervezőjénél Ferraritól származó titkos adatokat találtak. Az olasz istállónál Nigel Stepney-t gyanúsítják azzal, hogy átadta a rivális alakulat alkalmazottjának az információkat.

Briatore úgy gondolja, nagyon fontos, hogy ha valakit szabályszegésért bűnösnek találnak, akkor azt meg is büntessék. Az olasz szerint nem szabad hasonló esetnek megismétlődnie a Forma-1-ben.

"Tisztázni szükséges ezt a helyzetet"- mondta Briatore a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak. "A McLarent akár ki is zárhatják a világbajnokságból."

"Ha tényleg náluk voltak azok az információk, akkor meg kellene büntetni őket. Én nem vagyok döntőbíró, de nekünk a Forma-1-ben etikai és sportszabályaink vannak, amelyeket pontosan be kell tartani."

"A rendelkezéseket tisztelni kell és azok, akik nem így tesznek, büntetést érdemelnek. Ez ennyire egyszerű"- tette hozzá az olasz.

Az FIA világtanácsa az elmúlt hét csütörtökjén úgy határozott, hogy nem bünteti meg a McLarent, amiért titkos ferraris dokumentumokat birtokolt, azonban az Olasz Automobil-szövetség nyomására, Max Mosley a Nemzetközi Sport Fellebbviteli Bíróság elé viszi az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!