Raikkönen ismét a csúcson

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen a Francia Nagydíjon megszerezte második ferraris futamgyőzelmét. A finn pilóta a második bokszkiállás után vette át a vezetést addig élen álló csapattársától, Felipe Massától. A Ferrari idei első kettős győzelmét könyvelhette el.
Vágólapra másolva!

Raikkönen 10 pontjának köszönhetően az összetettben is feljebb zárkózott, a második Alonsóval szemben már "csak" 8 egység a hátránya.

"Az autó egész idő alatt jó volt, de nem volt tökéletes, mégis elégedett lehetek vele"- kezdte értékelését Raikkönen. "Igyekeztem tartani a lépést Felipe Massával, az első kerékcsere előtt tovább kint maradtam a pályán, de a forgalom miatt nem tudtam megelőzni a csapattársamat."

"Ez csodálatos! Nehéz időszak van mögöttünk, de már vártam ezt a jó eredményt. Ha nincsenek elfogadható eredményeid, az emberek egyből leírnak. Én viszont tudtam, hogy javulhatunk, hiszen keményen dolgoztunk ezért."

"Persze még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de remélem, hogy a következő futamokon is az élen autózhatunk majd"- folytatta bizakodva a pályafutása 11. Forma-1-es győzelmét elkönyvelő klasszis.

A következő versenyre nem is kell sokat várni, hiszen a jövő hétvégén a Brit Nagydíj lesz soron. Silverstone-ról pedig Raikkönen is jó emlékeket őriz: "A múlt héten jó tesztet teljesítettünk ott, és nagyon remélem, hogy amelyik alkatrészeket ott bevetettük, azokat a versenyen is használhatjuk majd. Itt Franciaországban még nem került fel az autóra az összes újítás, de így is elég gyorsak voltunk. Persze a teszt nem egyenlő a versennyel, de bízunk benne, hogy Silverstone-ban is nyerni tudunk"- tette még hozzá a finn.