Alonso továbbra is magabiztos

Vágólapra másolva!
Nagyon nehéz Francia Nagydíjon van túl Fernando Alonso, de a hetedik helyezett pilóta még mindig optimistán tekint a jövőbe, továbbra is a címvédés a célja.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világbajnokot sebességváltó probléma akadályozta az időmérő edzésen, ahol csak a 10. helyet tudta megszerezni, viszont az, hogy bekerült az utolsó harmadba azt is jelentette, hogy nem tudta a taktikájának megfelelően elfogyasztani az üzemanyagot az autójából. Így nehéz kocsival a kellett a mezőny közepéből rajtolnia.

A nagy forgalomban öszesen három helyet tudott javítani, a hetedik pozíció 2 pontott hozott a konyhára.

Eközben csapattársa Hamilton a harmadik helyen végzett - nyolcadik dobogós helyezése nyolc verseny alatt - amivel 14 pontra növelte előnyét a táblázat élén a második helyezett spanyollal szemben.

14 pont hátrány és még kilenc verseny van hátra a szezonból. A spanyol világbajnok mégis magabiztos, szerinte eljön még az ő ideje, és Hamiltonnak sem lesz mindig szerencséje.

"Igen, kétségtelenül!" - válaszolta Alonso, mikor arról kérdezték, hogy biztos-e abban, hogy meg tudja védeni világbajnoki címét.

"Hamilton, aki most vezeti a bajnokságot csak a harmadik lett. Eddig nyolc versenyen indult a Forma-1-ben, 8 versenyen állt fel a dobogóra, de neki is jöhet egy váltóprobléma, vagy szerencsétlen ütemben a Safety Car, és ekkor én ott leszek ugrásra készen, és a lehető legtöbb pontot fogom hozni rajta."

"Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez a futam, hátulról rajtoltam, teljesen más üzemanyag-mennyiséggel, mint amivel eredetileg terveztük. Remélem, hogy ez a megszerzett 2 pont nagyon fontos lesz még a szezon végén"- fejezte be Alonso.