Az FIA éjszaka tesztelt Indianapolisban

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil-szövetség régóta foglalkozik az éjszakai versenyek gondolatával, és az FIA illetékesei csütörtök éjszaka első alkalommal hajtottak végre egy megvalósíthatósági tesztet a hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén.
Vágólapra másolva!

Különösen Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura szorgalmazná az éjszakai versenyek bevezetését, egyes vélemények szerint az első ilyen futamra már jövőre, Szingapúrban sor kerülhet.

Az FIA legfontosabb feladata a biztonsági feltételek megteremtése, és most a szakemberek azt vizsgálják, hogy melyik pályák lennének alkalmasak ilyen különleges versenyek lebonyolítására.

Indianapolisban csütörtök este fél tízkor, amikor a környék teljes sötétségbe borult, megvilágították a versenypályát, és a Forma-1-ben használatos safety car Bernd Maylanderrel a volán mögött a pályára gördült, az orvosi autó társaságában.

A két autó mintegy harminc percig körözött, és elsősorban a látási viszonyokat tesztelték az egyik amerikai cég által megvilágított ringen. Egyébként ez a cég felelős a NASCAR, az IRL és a ChampCar szériákban rendezett éjszakai futamok világításáért is.

Természetesen néhány tévékamerát is használtak, melyek képének kiértékelése is sokat nyomhat a latban az éjszakai versenyek ügyében.