A dánok is kedvet kaptak a Forma-1-hez

Vágólapra másolva!
Lassan minden hétvégén lehetne Forma-1-es nagydíjat rendezni, ugyanis házigazdákból nincs hiány.
Vágólapra másolva!

Legutóbb például Dánia vette fontolóra a futamrendezést.

Azok után, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíj előtt bejelentették, hogy a következő évtől kezdve Valenciában és Szingapúrban is rendeznek F1-es futamot, ezúttal Dánia is jelezte, vendégül látná a száguldó cirkuszt.

Persze arról még szó sincs, hogy a dánok is bekapcsolódnának a Forma-1 vérkeringésébe, hiszen az északiak egyelőre még csak tanulmányozzák a lehetőséget.

Ami biztos, hogy a futamnak a főváros, Koppenhága adna otthont, és a manapság egyre népszerűbb utcai versenyt rendeznének Dániában is.

A fővárosban számtalan széles út van, melyek remek lehetőséget kínálnak egy Forma-1-es aszfaltcsík kijelölésére is. A legnagyobb fejtörést természetesen az anyagiak jelentik. Az újonnan belépő Valenciában és Szingapúrban is utcai versenyt rendeznek majd, így a dánoknak van honnan tanácsot kérniük.

Egy ilyen verseny rendezési költségei körülbelül 35 millió dollárba kerülnek majd az első évben, de vélhetően nem egyéves szerződést kötnének Bernie Ecclestone-nal, és a költségek pedig a becslések szerint évről-évre mintegy 10 százalékkal nőnének. Szóval, aki valóban komolyan gondolja a Forma-1-es futam rendezését, annak nem árt, ha kb. 330 millió dolláros tartaléka van.