Heidfeld felejthetetlen élménnyel gazdagodott

Vágólapra másolva!
 A BMW nagyszabású rendezvényt tartott a hétvgén a Nürburgringen. A fő látványosságra szombaton akkor került sor, amikor a BMW Sauber tavalyi Forma-1-es autójával Nick Heidfeld a 20,8 kilométer hosszú régi pályán, a Nordschleifén tett meg néhány kört.
Vágólapra másolva!

A Nürburgring legendás aszfaltcsíkján 1976 óta nem körözött Forma-1-es autó, egészen szombatig, akkor ugyanis Heidfeld háromszor is átszelte a célvonalat.

A történelmi pillanat nemcsak a 45.000 nézőnek okozott nagy élményt, de a pilóta is alig találta a szavakat, miután kiszállt autójából: "Ez egyszerűen hihetelen volt. Korábban már sokszor elképzeltem, hogy vajon milyen is lesz majd a Nordschleifén vezetni, de ez sokkal jobb volt, mint amire számítottam"- lelkendezett Heidfeld.

"Ez a világ legszebb pályája. Szívem szerint az utolsó csepp benzint is kihajtottam volna az autóból"- folytatta a német pilóta, aki ezt természetesen nem tehette meg, hiszen a BMW szerelői három kör után véget vetettek a száguldásnak.

"Különleges pillanat volt ezen a történelmi ringen körözni. Ezt a napot sohasem fogom elfelejteni. A gyerekkori és a versenyzői pályafutásom emlékei mellé most egy újabb került be"- tette még hozzá Heidfeld.

A BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen is elégedett volt a nap végén: "A rajongókat egy felejthetetlen élménnyel akartuk megajándékozni, és úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A csúcspont természetesen Nick produkciója volt, amikor aF1.06-ossal gördült a pályára, de a köridők ezúttal mellékesek voltak"- mondta a német szakember.

Annak ellenére, hogy bemutató vezetésről volt szó, Heidfeld nem tagadta meg verenyzői mivoltát, és a szokatlan körülmények közt is 275 km/h-val száguldott. A német leggyorsabb köre valamivel több, mint 8 és fél percesre sikerült, ezt második nekifutásra érte el.