Jordan: a Ferrari ne változtasson Kimin

Vágólapra másolva!
Az egykori csapatvezető, Eddie Jordan szerint a Ferrarinak nem szabadna beleszólnia Kimi Raikkönen magánéletébe, és ha a finn sofőr bele szeretné vetni magát az éjszakába, azt nyugodtan megtehesse.
Vágólapra másolva!

A Ferrari újdonsült versenyzőjéről köztudott, hogy nem veti meg az alkoholt, és előszeretettel jár szórakozóhelyekre. Raikkönent több alkalommal kapták már lencsevégre illuminált állapotban, melyet akkori csapata, a McLaren nem nézett jó szemmel. A Ferrari már a tavalyi év végén megerősítette, mérsékeltebb szórakozásra szólította fel Raikkönent, aki azóta valóban visszafogta magát.

Igen ám, de Eddie Jordan úgy gondolja, a rövid póráz visszájára is fordulhat, így azt tanácsolta a Ferrarinak, engedjék szabadjára Raikkönent, akinek kicsapongásai egyáltalán nem hatnak ki teljesítményére.

"Köztudott a finnekről, hogy szeretik a társaságot, és töménytelen mennyiségű alkoholt el tudnak fogyasztani, tehát Kimi csak követi a nemzeti hagyományokat" - mondta Jordan a The People-nek adott nyilatkozatában. "Az írek Guinesst isznak, a finnek pedig rengeteg vodkát. 27 éves, mint a gyerekeim, és tudom, mit jelent nekik egy jó éjszaka. És miért ne élvezhetnék az életet? Amíg nem a versenyhétvégén, vagy a teszteken csinálja ezt, addig nem hiszem, hogy gond lenne. Keke Rosberg és Mika Hakkinen is szeretett inni, illetve zárt ajtók mögött dohányozni, amiért senki nem bántotta őket. Mindketten bajnokok lettek."

Jordan úgy érzi, ha túlzottan visszafogják Raikkönent és szabályozni akarják, az visszájára fordulhat, és akár teljesítményére is kihathat. "Ha valakit megváltoztatsz, akkor már nem fogja a legjobb tudását adni. Mikor egy Raikkönenhez hasonló tehetséget szerződtet az ember, el kell fogadnia, hogy élni szeretné a saját életét. Borzalmas mikor egy igazi tehetséget arra kényszerít valaki, hogy átlagosabb legyen."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!