Schumacher diktálta a tempót Valenciában

Vágólapra másolva!
A Toyota istálló német versenyzője, Ralf Schumacher végzett az élen az eheti tesztek harmadik napján Valenciában, ahol a csapatok végre száraz pályán körözhettek az egész nap folyamán.
Vágólapra másolva!

Ralf Schumacher ugyan csak tegnap kezdte meg a TF107-es mélyreható tesztelését, máris átvette a vezetést a mai nap Valenciában. A német versenyző megfutotta a hét legjobb idejét a napsütötte spanyol ringen.

A Toyota sofőrje három tizedmásodperccel múlta felül a Renault-val köröző Giancarlo Fisichellát, akit márkatársa, Heikki Kovaleinen követett a harmadik helyen a másik R27-essel. Ketten összesen több mint 200 kört teljesítettek a nap folyamán, így a francia gárda produktívan zárta a csütörtöki edzést.

Az elmúlt két nap első helyezettje, Fernando Alonso ma a negyedik pozícióban landolt, miközben tovább folytatta a McLaren tesztelését. A spanyol pilóta mellett továbbra is a wokingi gárda tesztelője, Pedro de la Rosa tevékenykedett, akit a múlt héten komoly balesetet szenvedett Lewis Hamilton vált majd pénteken.

Kimi Raikkönen a hatodik helyen végzett az új Ferrarival. A finn pilóta összesen 66 kört teljesített, és egy alkalommal meg is állították miatta a tréninget, mikor autója vélhetően egy motorprobléma miatt megállt a pályán.

Mivel ez volt az első nap, hogy nem hátráltatta az eső a munkát, a csapatok megkezdhették intenzív tesztprogramjukat, és a Bridgestone-nak is lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja legújabb specifikációjú abroncsait.

A reggeli tréning folyamán a BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld hajtott ki először a pályára, és próbálta ki a japán cégóriás legújabb keverékű abroncsait. Az új gumik a leglágyabb keverékkel rendelkeznek, ami az időeredményeken is meglátszott. A délután folyamán mindenki kipróbálta az új gumikat, kivéve Alonsót, aki egyes források szerint egész nap a keményebb összetételű abroncsokkal futott.

Jenson Button váltotta Rubens Barrichellót a Hondánál. A brit versenyző tovább folytatta az RA107-es tesztelését, ám a brackley-i bázisú csapat jócskán lemaradt a többiektől. Button végül több mint egy teljes másodperccel Ralf mögött lemaradva, a tizedik helyen végzett.

A Red Bull Racing továbbra sem találta önmagát. Coulthard 59 megtett körét követően csak a tizenkettedik helyen végzett, és még a Super Agurival köröző Anthony Davidsont sem tudta megelőzni új autójával. Mark Webber időközben bejáratta a második RB3-as kasztnit, mely tegnap este érkezett meg Valenciába.

A Williams tesztelője, Kazuki Nakajima a lista végén végzett, majd három másodperccel lemaradva a tempót diktáló Ralf mögött.