Raikkönen nem foglalkozik Alonsóval

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönent hidegen hagyja, miként teljesítenek riválisai a téli teszteken, így a McLarennél a helyére érkező Fernando Alonso remek formája sem izgatja túlságosan, ugyanis véleménye szerint a teszteken elért eredmények nem mutatják a valós képet.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso bombaformában kezdte meg az eheti teszteket Valenciában, ahol a nyitónap majd egy teljes másodpercet adott a mezőnynek, míg tegnap is ő uralta a spanyol ringet a McLaren új versenygépével.

Mindezek ellenére a Ferrari újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen - aki kedden próbálhatta ki első alkalommal az F2007-est - elmondta, egyáltalán nem foglalkozik azzal, milyen eredményeket érnek el riválisai, mert szerinte a köridők semmit sem mondanak.

A finn pilóta teljes mértékben meg van elégedve csapata teljesítményével, és hangsúlyozta, a 2007-es versenygép még nem tudta megmutatni valódi erejét, ugyanis eddig szinte minden alkalommal, mikor tesztelésre került a sor, a rossz időjárás hátráltatta munkájukat.

"Nem foglalkozom azzal, hogy a többi versenyző és csapat miként dolgozik" - mondta Raikkönen Valenciában. "A saját dolgunkkal foglalkozunk. Még nem tudjuk, hol állunk a mezőnyben, ezt még korai lenne megmondani. Látjuk, milyen időket produkálnak a többiek, de nem hiszem, hogy ebből sok mindent ki lehetne olvasni."

Raikkönen azonban el volt keseredve az időjárás miatt, ami nem is csoda, hiszen még egyetlen egy napot sem tesztelhetett úgy a Ferrarival, hogy ne esett volna az eső, ami igencsak megnehezítette a dolgát. Az elmúlt héten az olaszok éppen azért utaztak Vallelungába, hogy elkerüljék az esőt, ám az időjárás a Róma mellett fekvő pályán sem kímélte őket, így a finn versenyzőnek viharos időjárási körülmények között kellett megkezdenie az ismerkedést a Ferrari tavalyi versenygépével.

Bár ezen a héten Valenciában már egy fokkal jobb volt az idő, eddig mindkét nap rázendített az eső, így csak korlátozott számú kört tudtak megtenni szárazon a pilóták a spanyol ringen. Raikkönen most abban bízik, hogy a hét hátralévő részében lesz alkalma egy egész nap szárazon tesztelni.

"Egyáltalán nem ideális a helyzet, de mit lehet tenni. Ezt sajnos nem változtathatjuk meg. Nehéz ilyen körülmények között tesztelni, azonban bízom benne, hogy javulni fog az idő, és egyre jobb munkát tudunk majd végezni" - magyarázta Kimi, aki elmondta, fogalma nincs arról, hol állnak a többiekhez képest.

"Mindössze csak egy gumigarnitúrát használtam el, így még korai bármit is mondani. Nem tudom, hogy a többiek mit csinálnak, de nekem még időre van szükségem ahhoz, hogy megfelelően beállíthassam a versenygépet."