Alonso elégedett a McLarennel

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso álomrajtot vett új csapatával, a McLaren-Mercedesszel. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta az eddigi téli teszteken rendre remek eredményt produkált, így nem csoda, ha maradéktalanul elégedett a gárdával.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki címvédő és az MP4/22-es alkotta duó jelenleg verhetetlennek tűnik, legalábbis a teszteredmények erre engednek következtetni, hiszen Alonso nem csak szélvészgyors, de technikai hiba sem hátráltatta eddig.

Persze így január végén, február legelején még ostobaság lenne valós erőviszonyokról beszélni, de az megállapítható, hogy Alonso számára jól indult az idei év. A Renault-val a legutóbbi két világbajnokságot megnyerő versenyző Valenciában például kedden és szerdán a tesztnap leggyorsabb körét futotta.

"Mindannyian boldogok vagyunk, hiszen pillanatnyilag minden a lehető legjobban alakul, nem kell aggódnunk semmiért"- kezdte Alonso. "Persze azzal is tisztában vagyunk, hogy a felkészülésnek ezen szakaszában napról-napra változhatnak az erőviszonyok, úgyhogy hideg fejjel kell gondolkodnunk, és továbbra is csak a munkára szabad koncentrálnunk."

"Az új Bridgestone abroncsokkal nehéz autózni, de úgy tűnik, hogy mi hamarabb elérjük a megfelelő tapadást, mint a többiek. Ez szintén a mi malmunkra hajtja a vizet."

A felkészülést eddig egyetlen malőr zavarta meg, amikor kedden Alonso autója egyszer csak megállt: "Egyszerűen elfogyott a benzin, mert a tank maximális kapacitására voltunk kíváncsiak"- mondta a spanyol, és ezzel már az is megmagyarázható, hogy kedden hogyan tudott majdnem egy teljes másodpercet ráverni a mezőnyre.