Trulli: Nem leszünk előnyben a gumik miatt

Vágólapra másolva!
Jarno Trulli szerint hiába ismeri csapata a Bridgestone abroncsokat, nem lesznek előnyben a többiekkel szemben, ugyanis az új fejlesztésű gumikkal szinte mindent a nulláról kell kezdeniük.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Michelin a tavalyi év végén kiszállt a Forma-1-ből, a Bridgestone egyedüli beszállítóként látja el a teljes mezőnyt a 2007-es idénytől. Bár egyesek azt gondolják, hogy a japánok korábbi csapatai előnyt élveznek majd az év elején, Trulli biztos benne, hogy mindenki azonos szintről indulhat, már ami a gumikat illeti.

"Talán egy hajszálnyi előnyünk lesz a többiekkel szemben, de a téli teszteken használt abroncsok számunkra is újak voltak, össze sem lehetett hasonlítani azokat a régiekkel" - magyarázta az olasz versenyző. "Azonban nyilvánvalóan már van némi tapasztalatunk a japánok termékeiről, és ez a segítségünkre lehet majd az idei évben. Jó a kapcsolatunk a Brigdestone-nal, ismernek minket, ismerik az autónkat, így hasznos tanácsokkal láthatnak el minket."

Trulli kitért arra is, hogy bár az egybeszállítós rendszer közelebb hozhatja egymáshoz a csapatokat, nem számít különösebb változásra a tavalyi évhez képest.

"Nem hiszem, hogy látványosan szorosabb lenne a küzdelem a gumik miatt" - folytatta. "Úgy gondolom, hogy az a csapat, amelyik jobb autót épít, és jobban használja a gumikat, komoly előnyre tehet szert, még akkor is, ha az új abroncsok viselkedését könnyű megérteni, és egyszerű kezelni őket."

"A gumikon rengeteg fog múlni, mert ha valaki rosszul állítja be az autót, az abroncsok kihozhatják a járgány hibáit. Talán lesznek szorosabb versenyek, de néhol nőni fog a különbség, ebben biztos vagyok."