Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

2008-tól a Bridgestone és a Microsoft diktál

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalos közleményében adta hírül, hogy a 2008-as, a 2009-es, illetve a 2010-es idényben a Bridgestone lesz az F1 hivatalos gumiszállítója, míg az egységes elektronikát a Microsoft szolgáltatja majd.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Michelin az idei év végén elhagyja a Forma-1-et, már a következő idényben is a Bridgestone látja majd el abroncsokkal a teljes mezőnyt. A francia beszállító azért döntött a távozás mellett, mert nem értett egyet a FIA azon törekvésével, hogy a 2008-as idénytől egy beszállítós rendszer kerüljön bevezetésre.

A FIA korábban gumitendert hirdetett, melyre több gyártó is reagált, köztük a Pirelli is, ám a szövetség szerdán hivatalos közleményében megerősítette: a 2008-as idénytől három éven keresztül a Bridgestone látja majd el abroncsokkal az F1-es csapatokat.

A FIA Világtanács (WMSC) továbbá azt is bejelentette, hogy a 2008-tól bevezetésre kerülő egységes elektronikai rendszernek (ECU) a Microsoft lesz a hivatalos beszállítója.

A legfrissebb hírek szerint a WMSC abban is megállapodott, hogy a Forma-1 Technikai Munkacsoporttal (TWG) olyan megoldásokat fog kidolgozni, melyek bevezetésével csökkenhető lesz az idei évben jócskán megnövekedett kanyarsebesség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről