Davidson a pénteki nap leggyorsabb

Vágólapra másolva!
A Honda tesztpilótája, Anthony Davidson végzett az élen az Amerikai Nagydíj nyitónapján, miután ő futotta meg a leggyorsabb kört a délutáni tréningen. Davidson mögött a BMW-s Robert Kubica, és a Renault-t erősítő Giancarlo Fisichella végzett.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a délelőtti szabadedzésen is remekelt, Davidson futotta meg a leggyorsabb kört az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén, így ő végzett az élen a nyitónap Indianapolisban.

A Honda 27 éves tesztversenyzője 1:12.013-as idejével állt az élre, és majd nyolc tizedmásodperccel előzte meg a BMW Sauber harmadik emberét, Robert Kubicát, aki a második helyen végzett.

Mögöttük a Renault olasz pilótája, Giancarlo Fisichella és a Ferrari brazilja, Felipe Massa futott be.

A Midland istálló tesztpilótája, Giorgio Mondini az orosz gárda eddigi legjobb edzéseredményét érte el, miután a délutáni szabadedzést az ötödik helyen zárta a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher előtt, akit a Midland portugálja, Tiago Monteiro követett a hetedik pozícióban.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso csak a kilencedik helyen landolt a Renault-val, és ideje majd másfél másodperccel maradt el a legjobbtól.

A Super Aguri francia versenyzője, Franck Montagny számára balul sült el a délutáni tréning, hiszen nem sokkal az edzés kezdete után ugyanabban a kanyarban csúszott ki és ragadt a kavicságyban, mint Schumacher a reggeli tréningen.

A versenyzőket az egyes és a tizenegyes kanyar tréfálta még meg. A Red Bull Racing skótja, David Coulthard a célegyenes végén csúnyán elfékezte magát, ami miatt kicsúszott a fűre, éppen úgy, ahogy azt korábban tette a BMW Sauber kanadai versenyzője, Jacques Villeneuve.